Θεοχαρόπουλος: Χρέος όλων μας είναι η μνήμη να νικά πάντοτε τη λήθη

Θεοχαρόπουλος: Χρέος όλων μας είναι η μνήμη να νικά πάντοτε τη λήθη
"Η έκβαση της αναμέτρησης ανάμεσα στη μνήμη και τη λήθη σφραγίζει πάντοτε τις κοινωνίες και προσδιορίζει το μέλλον τους", ανέφερε ο Θ. Θεοχαρόπουλος
«Η μαύρη επέτειος του πραξικοπήματος αναδεικνύει την ανάγκη να θωρακίζουμε, να προστατεύουμε και να εμβαθύνουμε τη Δημοκρατία και τις λειτουργίες της», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος.  
Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Θ. Θεοχαρόπουλο συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για την 52η επέτειο από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) στο μνημειακό - ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου «ΕΑΤ-ΕΣΑ» στο Πάρκο Ελευθερίας.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, και η αντιπροσωπεία του κόμματος επισκέφθηκε τους χώρους του “ΕΑΤ- ΕΣΑ”.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν τα μέλη του κόμματος Θάνος Μαντίκος και Σωτήρης Στέλιος.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος μετά το πέρας των εκδηλώσεων μνήμης τόνισε ότι «η μαύρη επέτειος του πραξικοπήματος αναδεικνύει την ανάγκη να θωρακίζουμε, να προστατεύουμε και να εμβαθύνουμε τη Δημοκρατία και τις λειτουργίες της.
Να βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση και να έχουμε σταθερό το ενωτικό μέτωπο απέναντι σε όσους επιχειρούν προκλητικά να αναβιώσουν εθνικιστικές, νεοναζιστικές και αντιδημοκρατικές ιδέες.
Η σημερινή μέρα είναι πολύ μακρινή από το 1967.
Δυστυχώς όμως δεν είναι μακρινές οι φασιστικές κραυγές και οι εθνικιστικές υπερβολές.
Είναι στο χέρι μας να τα αφήσουμε όλα αυτά στο παρελθόν για να μην τα βρούμε ξανά μπροστά μας.
Η έκβαση της αναμέτρησης ανάμεσα στη μνήμη και τη λήθη σφραγίζει πάντοτε τις κοινωνίες και προσδιορίζει το μέλλον τους».
«Χρέος όλων μας είναι η μνήμη να νικά πάντοτε τη λήθη», είπε χαρακτηριστικά , προσθέτοντας ότι «η μαύρη επέτειος του δικτατορικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967 μας υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία κερδήθηκε και δεν χαρίστηκε.
52 χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα μας τιμούμε τους αγωνιστές της δημοκρατίας, που υπερασπίστηκαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία και την ελευθερία απέναντι στην χούντα των συνταγματαρχών».
 «Ειδικά σήμερα που οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού αμφισβητούν σημαντικούς πυλώνες του πολιτεύματος και προκαλούν τη δημοκρατική κοινή γνώμη, οι μαύρες μνήμες της χούντας μπορούν και πρέπει να μεταφερθούν στη νέα γενιά ως η ανάμνηση μιας εποχής που δεν πρέπει να ξαναζήσει ποτέ ο ελληνικός λαός», κατέληξε ο κ.Θεοχαρόπουλος.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS