Η Ιωάννου από την Πειραιώς πηγαίνει στην Εθνική και η Βρεττού από την HSBC στην Πειραιώς

Η Ιωάννου από την Πειραιώς πηγαίνει στην Εθνική και η Βρεττού από την HSBC στην Πειραιώς
Ειδικά στην Εθνική Τράπεζα αναμένεται να προσληφθούν προσεχώς και δύο στελέχη
(upd)Αξιόλογες μετακινήσεις στελεχών λαμβάνουν χώρα στο τραπεζικό σύστημα καθώς όπως έχει ήδη αναφέρει έγκαιρα το bankingnews.gr η Φωτεινή Ιωάννου, η οποία ήταν παλαιό στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και ανέλαβε το corporate banking της Τρ. Πειραιώς το τελευταίο περίπου 1-1,5 χρόνο, επιστρέφει ξανά στην Εθνική για να αναλάβει δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διαχείριση κόκκινων δανείων.
Εν τω μεταξύ η Τρ. Πειραιώς βρήκε την αντικαταστάτρια της Ιωάννου η οποία είναι η Ελένη Βρεττού από την HSBC, επιβεβαιώνοντας πλήρως το bankingnews.gr.
Η Βρεττού έχει σημαντική τραπεζική εμπειρία.
Να σημειωθεί ότι ειδικά στην Εθνική Τράπεζα αναμένεται να προσληφθούν προσεχώς και δύο στελέχη τα οποία θα αναλάβουν ως επικεφαλής τον τομέα της στρατηγικής και του τραπεζικού μετασχηματισμού.

Η επίσημη ανακοίνωση της Τρ. Πειραιώς

Αλλαγή στην Διοικητική Ομάδα της Τράπεζα Πειραιώς

Την αποχώρηση της κα Φωτεινή Ιωάννου, Γενικής Διευθύντριας του Τομέα Corporate & Investment Banking, ανακοίνωσε η τράπεζα Πειραιώς.
Επίσης, η τρ. Πειραιώς καλοσώρισε και την Ελένη Βρεττού, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα ως Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής, επιβεβαιώνοντας και πάλι δημοσίευμα του bankingnews.gr.
H Ιωάννου αποχωρεί από την Πειραιώς στο τέλος Απριλίου, ενώ η Βρεττού αναλαμβάνει από την 1η Απριλίου 2019.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ιωάννου, από τον Αύγουστο του 2017 που προσελήφθη στην Τράπεζα, στήριξε με επιτυχία τη στρατηγική του Ομίλου όσον αφορά τη χρηματοδότηση μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων και έργων με έμφαση στον τομέα των υποδομών και της ενέργειας, εταιρειών με εξαγωγικό προσανατολισμό και νέων, καινοτόμων επιχειρήσεων σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας.
Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ευχαριστεί θερμά την κα Ιωάννου για την σημαντική προσφορά της από την θέση ευθύνης την οποία κατείχε και της εύχεται κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία.
Η Τράπεζα Πειραιώς καλωσορίζει, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, στον Όμιλο την κα Ελένη Βρεττού, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα ως Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής, από την 1η Απριλίου 2019.
Η κα Βρεττού από το 2012 έως σήμερα κατείχε τη θέση της Ανώτερης Γενικής Διευθύντριας Εταιρικής και Επενδυτικής τραπεζικής για την Ελλάδα και Κύπρο στον τραπεζικό όμιλο της HSBC. Διετέλεσε περιφερειακή διευθύντρια της HSBC στον τομέα ανάπτυξης σχέσεων με πολυεθνικούς πελάτες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μεσόγειο και Αφρική, με έδρα το Λονδίνο.   
Έχει επίσης εργαστεί στον τομέα του Risk, ενώ ξεκίνησε την καριέρα της ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε τράπεζες και πολυεθνικούς οργανισμούς στη Νέα Υόρκη.  
Είναι κάτοχος Bachelor of Science in Economics από το Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS