Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Placement για το 1,5% της Jumbο μέσω της Tanocerian Maritime - Στα 27,20 ευρώ η τιμή διάθεσης

Placement για το 1,5% της Jumbο μέσω της Tanocerian Maritime - Στα 27,20 ευρώ η τιμή διάθεσης
H τιμή διάθεσης των μετοχών ορίζεται στα 27,20 ευρώ...
Σε placement για το 1,5% της Jumbo, που αντιστοιχεί σε 2 εκατομμύρια μετοχές, προχώρησε ο Απόστολος Βακάκης, μέσω της ελεγχόμενης εταιρείας Tanocerian, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Bloomberg.
H τιμή διάθεσης των μετοχών ορίστηκε στα 27,20 ευρώ μέσω Citigroup, όπερ σημαίνει discount 9,3% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος την Τετάρτη 8 Μαΐου.
Σύμφωνα με πληροφορίες συγκεντρώθηκαν προσφορές για πάνω από 4 εκατομμύρια τίτλους (110 εκατ. ευρώ).
H εν λόγω εξέλιξη σημείωθηκε στον απόηχο της ανακοίνωσης των ισχυρών αποτελεσμάτων που παρουσίασε η εταιρεία το 2023.
Υπενθυμίζεται πως το 2023, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου, ανήλθαν σε 303,00 εκατ.€ καταγράφοντας αύξηση +21,88% σε σχέση με το 2022.
Η Διοίκηση θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, τη διανομή μερίσματος € 1,00 (μικτό) ανά μετοχή όπου αντιπροσωπεύει το περίπου το 45% των καθαρών κερδών του Ομίλου.
Παράλληλα, οι πωλήσεις του Ομίλου κατά τον Μάρτιο 2024, εμφανίζονται αυξημένες κατά 17% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο περσυνό μήνα κυρίως λόγω της εποχικότητας των πωλήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο όπου ο εορτασμός των Αποκριών φέτος ήταν στις 17 Μαρτίου (26 Φεβρουαρίου πέρυσι).
Συνολικά, στο πρώτο τρίμηνο του 2024, οι πωλήσεις του Ομίλου, ήταν αυξημένες κατά +6%.

Επένδυση στην Trade Estates

Να επισημανθεί πως ο μετοχικός και διοικητικός ηγέτη της Jumbo, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με αναλυτές, ανακοίνωσε την απόφαση της Jumbo να επενδύσει στην Trade Estates του ομίλου Fourlis με ποσοστό 1%.
Mέχρι τέλος του έτους, ο όμιλος Fourlis, αναμένεται να προχωρήσει στη διάθεση περίπου 13% με 14% των μετοχών που κατέχει στην Trade Estates, ώστε να μειωθεί το ποσοστό του σε κάτω του 50%.
H απομείωση του ποσοστού στην ΑΕΕΑΠ πέρα από την ενίσχυση της ρευστότητας και τη μείωση του δανεισμού, θα απελευθερώσει τη δυναμική του retail (λιανικής).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης