Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η τελευταία ώρα πρόσφερε κέρδη και συγκινήσεις

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η τελευταία ώρα πρόσφερε κέρδη και συγκινήσεις
ΑΓΟΡΑ: Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική και αρκετά εντυπωσιακή τουλάχιστον στην τελευταία ώρα. Παρατηρήθηκε στο διάστημα αυτό σημαντική αύξηση του τζίρου και καλές εντολές αγοράς.

Το αποτέλεσμα ήταν να πάει ο γενικός δείκτης κοντά στις 640 μονάδες με τις τράπεζες να έχουν τον πρώτο λόγο αλλά να παρατηρείται και αύξηση συναλλαγών σε πολλές ακόμα μετοχές.

Ωραία πήγαινε η κορδέλα την τελευταία ώρα. Είχαμε καιρό να δούμε ανοδική συνεδρίαση με την κορδέλα να τρέχει τόσο που να μην προλαβαίνουμε να δούμε τιμές.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Η Axia Ventures αποτυπώνει αυτό που σκέφτονται οι επενδυτές σε μία ανάλυση αναφορικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης κυβέρνησης ανοχής. Αυτό που λέει ουσιαστικά είναι ότι θα εμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Κατά την άποψή μας και η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δημιουργεί το ίδιο θέμα αφού τα δύσκολα θέματα δεν πρόκειται να προχωρήσουν λόγω φόβου για πολιτικό κόστος.

Ήδη βλέπουμε πως οι δημοσκοπήσεις κάνουν «κουμάντο» αλλά εδώ δεν έγιναν αυτά που έπρεπε στα 4 τελευταία χρόνια, θα γίνουν στους επόμενους 5-6 μήνες;

MOTOR OIL: Πωλήσεις άνω των 100 χιλ. τεμαχίων από τη Motor Oil Holdings. Μόλις ανεβαίνει η μετοχή πάνω από τα 20 ευρώ και κάτι βγαίνουν πωλήσεις. Το είδαμε και στο παρελθόν το πρόσφατο.

Η μετοχή έκλεισε στα 21,30 ευρώ με άνοδο 1,67% όγκο 131 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 2,35 δισ. ευρώ.

FOURLIS: Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε μέχρι και τα 4,25 ευρώ με χαμηλό όγκο ενώ προς το τέλος βγήκαν κάποιες πωλήσεις με αποτέλεσμα να κλείσει στα 4,20 ευρώ με όγκο 76 χιλ. τεμάχια. Πιο ήπιοι οι πωλητές, ή τελειώνουν;

ΕΛΒΑΧΑΛΚΟΡ: Με καθαρή θέση 684,4 εκατ. ευρώ διαπραγματεύεται με αποτίμηση 489 εκατ. ευρώ. Έχει συνολικές υποχρεώσεις 1,04 δισ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 69 εκατ. ευρώ.

Στο πρώτο εξάμηνο είχε πωλήσεις 1,05 δισ. ευρώ από 469,3 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 28,9 εκατ. ευρώ από 16,6 εκατ. ευρώ. Στο εννεάμηνο τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 43,4 εκατ. ευρώ από 37,8 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω δείχνουν πως η μετοχή στην τρέχουσα αποτίμηση είναι φθηνή σε όρους p/e και p/bv και δικαιολογεί το αγοραστικό ενδιαφέρον που παρατηρείται στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Κλείσιμο στα 1,3050 ευρώ με όγκο 90 χιλ. τεμάχια και άνοδο 3,57%. Τρίτη συνεχόμενη ανοδική η σημερινή.

ΤΙΤΑΝ (πρ.): Αδυναμία μας το προνόμιο για διάφορους λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την εισηγμένη. Εξαιρετικό γράφημα και δείχνει πως όποιοι αγόρασαν στο ξεκίνημα της κρίσης της χώρας πολλαπλασίασαν το κεφάλαιό τους.

Το 2011 έπαιζε μέχρι και κάτω από τα 5 ευρώ και σήμερα παίζει πάνω από τα 19 ευρώ και βέβαια αν τα δώσεις για ανταλλαγή θα πάρεις κοινές που έχουν υψηλότερη τιμή τώρα. Δεν ξέρουμε που θα είναι όταν θα μπει στα άλλα χρηματιστήρια αλλά ο όμιλος είναι ισχυρός.

Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική και κλείσιμο στα 19,20 ευρώ με άνοδο 1,59%, όγκο 20 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 145 εκατ. ευρώ. Ο κοινός τίτλος είναι στα 19,98 ευρώ.

LAMDA: Υπήρχαν σημαντική πωλητές από τα 6,05 ευρώ και πάνω αλλά μάζεψαν πολλά κομμάτια οι αγοραστές και έκλεισαν τη μετοχή στα υψηλά ημέρας και στα 6,15 ευρώ. Ο όγκος στα 109 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 490 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Μεταξύ των μετοχών που τράβηξαν τα βλέμματα. Παίζει το turn around και έχει περιθώρια. Η αποτίμηση μετά το σημερινό +6,81% στα 51 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης