Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε ποιες μετοχές εντοπίζεται ενδιαφέρον

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε ποιες μετοχές εντοπίζεται ενδιαφέρον
ΑΓΟΡΑ: Με συσσώρευση ξεκίνησε η συνεδρίαση και αρκετά υποτονικά. Στο άνοιγμα έγινε τζίρος 60.000 ευρώ. Απουσιάζουν ξανά οι επενδυτές. Επομένως, βραχυπρόθεσμα δεν μπορεί να πάει μακριά.

Σε επιλεγμένες μετοχές πάντα το ενδιαφέρον αν και σε αυτές είναι αρκετά περιορισμένο. Ωστόσο, πολλές είναι σε χαμηλά επίπεδα λόγω πωλήσεων.

FOURLIS: Έκανε χθες μεγάλο όγκο και υπήρχε μεγάλος πωλητής. Σήμερα δοκιμάζει να φύγει πάνω από τα 4,20 ευρώ και δείχνει προς το παρόν ότι μπορεί. Αν τέλειωσε ο πωλητής θα πάρει καλές ανάσες.

EUROBANK: Με καλό όγκο συγκριτικά με τις άλλες μετοχές και άνοδο άνω του 1%. Οι τραπεζικές μετοχές θα κρίνουν και σήμερα την τάση.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σήμερα μετά το κλείσιμο η τηλεδιάσκεψη για τη συγχώνευση με την Άνεμος και ίσως βγουν ειδήσεις. Σταθεροποιητικά η μετοχή με χαμηλό όγκο και αποτίμηση 220 εκατ. ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει ενισχυθεί 10% (από αρχή έτους) και δείχνει σημάδια αφύπνισης. Η αποτίμηση στα 8.1 εκατ. ευρώ.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2018 είχε καθαρή θέση 25,8 εκατ. ευρώ δηλαδή παίζει με p/bv 0,31 που είναι αρκετά χαμηλό. Οι συνολικές υποχρεώσεις ήταν στα 35,4 εκατ. ευρώ με ταμειακά διαθέσιμα 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο συνολικός δανεισμός είναι στα 27 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις ενισχύθηκαν στα 7,8 εκατ. ευρώ από 4,2 εκατ. ευρώ. Αυτή η αύξηση του τζίρου γύρισε την τελική γραμμή σε μικρά κέρδη 27 χιλ. ευρώ από ζημιές 982 χιλ. ευρώ.

Χρειάζεται ένα δεύτερο καλό εξάμηνο αλλά και διατήρηση της αύξησης των πωλήσεων προκειμένου να κάνει το turn around. Θα θέλαμε να δούμε βελτίωση των ταμειακών ροών προκειμένου να μειωθεί ο δανεισμός.

Με καλό τζίρο, βελτίωση ταμειακών ροών και μείωση δανεισμού θα μειωθούν και οι τόκοι που καταβάλει στις τράπεζες άρα και τα καθαρά κέρδη.

PROFILE: Ξεκίνησε με καλές διαθέσεις και ενισχύεται άνω του 3% με όγκο περίπου 5.000 τεμάχια. Στην τιμή των 1,38 ευρώ αποτιμάται 16,3 εκατ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια είναι στα 17,9 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 12,7 εκατ. ευρώ. Υπήρχαν στο εξάμηνο ταμειακά διαθέσιμα 4,5 εκατ. ευρώ όσα περίπου και τα δάνεια, αλλά υπήρχαν και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις 8,1 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή επενδύσεις και ταμείο καλύπτουν όλες τις υποχρεώσεις και κάποιος στην αποτίμηση αυτή αγοράζει μία καθαρή εταιρεία με τζίρο 6,3 εκατ. ευρώ από 4,5 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 489 χιλ. ευρώ από 173 χιλ. ευρώ. Με λίγα λόγια πρόκειται για μία φθηνή εισηγμένη.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ: Η αγορά περιμένει την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την έξοδο της μετοχής από το ταμπλό. Το ερώτημα είναι αν θα φύγει μετά από προαιρετική δημόσια πρόταση ή με την υπάρχουσα μετοχική σύνθεση.

Αν φύγει χωρίς δημόσια πρόταση τότε θα υπάρχουν μέτοχοι μειοψηφίας. Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως η διοίκηση περιμένει τι θα πει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και δεν θα ήταν αντίθετοι σε μία προαιρετική δημόσια πρόταση. Άλλωστε δε θα δώσουν και πολλά αφού είναι αρκετά πάνω από το 90%.

ΣΕΛΟΝΤΑ: Συνεχίζει να κάνει μεγάλο όγκο αλλά λόγω αποτίμησης κάνει χαμηλό τζίρο. Στα μετά από 40 λεπτά συνεδρίασης έχει κάνει 112 χιλ. τεμάχια και υποχωρεί 4%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης