Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φονική κακοκαιρία με χιονοθύελλες και πολικές θερμοκρασίες σάρωσε την Ελλάδα – Νέο ψυχρό μέτωπο από 7/1

tags :
Φονική κακοκαιρία με χιονοθύελλες και πολικές θερμοκρασίες σάρωσε την Ελλάδα – Νέο ψυχρό μέτωπο από 7/1
Πλήθος προβλημάτων προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας στις συγκοινωνίες
Φονική αποδείχθηκε η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες,  χιονοθύελλες, ισχυρούς ανέμους αλλά και έντονες χιονοπτώσεις.
Πλήθος προβλημάτων προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας στις συγκοινωνίες ακτοπλοϊκές και αεροπορικές.  

Μία νεκρή και δυο αγνοούμενοι στην Κερατέα

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και δύο άτομα αγνοούνται από το κύμα κακοκαιρίας στην Κερατέα.
Από σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής βρέθηκε το απόγευμα πνιγμένη 66χρονη γυναίκα, στα πίσω καθίσματα ΙΧ αυτοκινήτου, στην κοίτη ρέματος στο Οβριόκαστρο Κερατέας, ενώ αγνοούνται ο σύζυγός της 67 ετών και ένας γείτονας 64 ετών , που είναι και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

Το ζευγάρι είχε φύγει προχτές από το σπίτι του στην Κερατέα, μαζί με τον γείτονα τους, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να τους μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στην αγορά για ψώνια.
Από την ώρα εκείνη όμως χάθηκαν τα ίχνη τους και σήμερα το πρωί ο γιος του αντρόγυνου πήγε στην Αστυνομία και δήλωσε την εξαφάνιση.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή από την Πυροσβεστική και τελικά το απόγευμα βρέθηκε το αυτοκίνητο με τη νεκρή γυναίκα, περίπου 400 μέτρα από ένα γεφυράκι, κοντά στο Βρωμοπούσι Κερατέας.
Εκτιμάται ότι το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που κάλυπταν τον δρόμο χτες, λόγω της ισχυρής νεροποντής που έπληξε την περιοχή, με αποτέλεσμα οι τρεις άνθρωποι να βρεθούν στο ρέμα.
Οι δύο άνδρες δεν έχουν βρεθεί πουθενά μέχρι στιγμής και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τους.

Ο «Ραφαήλ» σκέπασε την Ελλάδα με χιόνι - Τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Απεγκλωβισμός 12 ατόμων

Δώδεκα άτομα που επέβαιναν σε τρία τζιπ και είχαν παγιδευτεί σε αδιέξοδο στις ανατολικές πλαγιές του Χορτιάτη απεγκλωβίστηκαν χάρη στις ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Μανώλης Τσολάκης η επιχείρηση έγινε με τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι παγιδευμένοι απεγκλωβίστηκαν γύρω στις 16:30.
Παράλληλα ο κ Τσολάκης ανέφερε ότι σήμερα (5/1/2019) η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετέφερε σε κλινικές για αιμοκάθαρση περίπου 25 νεφροπαθείς αλλά και αρκετούς καρκινοπαθείς που έπρεπε να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους και αδυνατούσαν να εξυπηρετηθούν από το ΕΚΑΒ.

Τέλος η ταλαιπωρία για τους επιβάτες της Ryanair

Έλαβε τέλος η ταλαιπωρία για τους 89 επιβάτες που παρέμεναν από χθες (4/1) στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, έπειτα από εκτροπή της πτήσης της Ryanair Λονδίνο - Θεσσαλονίκη.
Στις 16:58 έφτασαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι 89 επιβάτες με πτήση που ναύλωσε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, έπειτα από συνεννόηση με την αεροπορική εταιρεία Aegean, σύμφωνα με ενημέρωση από την αεροπορική εταιρεία.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Fraport Γιάννη Παπάζογλου η κατάσταση στο αεροδρόμιο έχει ομαλοποιηθεί.
Οι υπόλοιποι επιβάτες της Ryanair μεταφέρθηκαν με πούλμαν από την Τιμισοάρα στη Θεσσαλονίκη.
Συγγνώμη  από τους ταξιδιώτες της πτήσης από το Λονδίνο που αντί για τη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκαν στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας ζητά η Ιρλανδική αεροπορική χαμηλού κόστους Ryanair.
Όπως αναφέρει η εταιρεία η πτήση με προορισμό τη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε στη Ρουμανική πόλη εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη.
Επιτέλους… αεροδρόμιο Μακεδονία – Επαναπατρίστηκαν οι επιβάτες που βρέθηκαν στην Τιμισοάρα | Newsit.gr
Σε ανακοίνωσή της η Ryanair αναφέρει:
«Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά στην Τιμισοάρα και οι πελάτες μας είτε μεταφέρθηκαν με λεωφορείο που οργανώθηκε άμεσα προς τη Θεσσαλονίκη ή οι πελάτες μπορούσαν να περιμένουν να οργανωθεί μια εναλλακτική πτήση.
Όσοι επέλεξαν να μην επωφεληθούν από τη μεταφορά με πούλμαν, τους προσφέρθηκε διαμονή σε ξενοδοχείο στην Τιμισοάρα.
Έκτοτε οι πελάτες αποχώρησαν αεροπορικώς ή επωφελήθηκαν από την εναλλακτική μεταφορά που οργανώθηκε και θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη αργότερα σήμερα το απόγευμα. Η Ryanair ζητά ειλικρινά συγγνώμη για την εκτροπή της πτήσης αυτής, η οποία ήταν εξ ολοκλήρου εκτός ελέγχου μας».
 

Χωρίς ρεύμα

Χωρίς ρεύμα παραμένουν από το πρωί δεκάδες περιοχές στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής λόγω της κακοκαιρίας που των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν.
Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζουν από το πρωί οι περισσότερες περιοχές ενώ ο Οργανισμός ζητά την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού για την ταλαιπωρία.
Επιπλέον, ζητά συγνώμη και διευκρινίζει ότι μέχρι αυτή την ώρα οι βλάβες που προέκυψαν πανελλαδικά από τη σφοδρή κακοκαιρία έχουν αντιμετωπιστεί και τα προβλήματα περιορίζονται σε πολύ μικρό αριθμό, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του.
 
 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι κάτωθι περιοχές σε Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία λόγω της κακοκαιρίας.

Στη Θεσσαλία:
Οι Δήμοι Ελασσόνας, Τεμπών και Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας
Οι Δήμοι Πύλης και Μετεώρων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων
Οι Δήμοι Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα και Μουζακίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και
Οι Δήμοι Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Στην Κεντρική Μακεδονία:
Οι Δήμοι Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου
Οι Δημοτικές Κοινότητες Αγίου Νικολάου, Ν. Μαρμαρά, Νικήτης, καθώς και η Τοπική Κοινότητα Μεταγγιτσίου της Δημοτικής Ενότητας Σιθωνίας του Δήμου Σιθωνίας
Η Δημοτική Κοινότητα Συκέας και η Τοπική Κοινότητα Σάρτης της Δημοτικής Ενότητας Τορώνης του Δήμου Σιθωνίας
Οι Δημοτικές Ενότητες Αρναίας, Παναγιάς και Σταγείρων – Ακάνθου του Δήμου Αριστοτέλη, καθώς και
Οι Τοπικές Κοινότητες Παλιουρίου και Αγίας Παρασκευής της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης του Δήμου Κασσάνδρας.



Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Παραμένουν τα μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, εξαιτίας των  ισχυρών ανέμων που φτάνουν και τα 9 μποφόρ σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.
Δεν θα πραγματοποιηθεί από το Λαύριο το δρομολόγιο του "Εξπρές Πήγασος" για Αγ. Ευστράτιο, Λήμνο και Καβάλα.
Παράλληλα, κλειστές παραμένουν οι γραμμές Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.
Ωστόσο, κανονικά από τις 12:00 το μεσημέρι εκτελούνται τα δρομολόγια από τη Ραφήνα.
Εξάλλου κλειστοί παρέμειναν αρκετοί δρόμοι.
Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), θα συνεχιστεί και σήμερα Σάββατο, με κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο τις πρωινές ώρες, θυελλώδεις ανέμους στο Βόρειο Αιγαίο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Ωστόσο, τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και αργότερα στα ηπειρωτικά σταδιακά θα σταματήσουν.
Μάλιστα, για σήμερα, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Κεντρικό Ιόνιο και στο Αιγαίο, όπως επίσης και στις παραθαλάσσιες περιοχές τους, χιονοπτώσεις σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με πολύ χαμηλό υψόμετρο, αλλά και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Σποράδες.
Πυκνές κατά περιόδους θα είναι οι χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο, θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης πιθανόν και στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από βορρά προς νότο.

Κλειστοί δρόμοι – Που χρειάζονται αλυσίδες

Διακοπές στην κυκλοφορία λόγω χιονοπτώσεων, παγετού, βροχοπτώσεων και συσσώρευσης υδάτων, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής , σημειώνονται στη Λεωφόρος Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES” και στην Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Σ. Ν. Πεντέλης «414», έως το ύψος του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) με την επωνυμία «Πανόραμα» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
Επίσης, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στην Επ. Ο. Χορτιάτη- Αγ. Βασιλείου και στην Επ. Ο. Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου.
Επίσης:

Γενική Περιφερειακή Αστυν. Διεύθυνση Αν. Μακεδονίας & Θράκης:
Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ
•    Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής από δ/ση Κοκκινωγείων έως το Τελωνείο Εξοχής, διακοπή κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.
•    Επ.Ο. Βώλακα-Χ/ Κ Φαλακρού.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
•    Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ
•    Εγνατία οδός από Α/Κ Κλειδίου (χ/θ 226,00) έως Α/Κ Πολυμύλου (χ/θ 288,500) απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.
•    Από 19:00΄ ώρα της 04-01-2019 απαγόρευση της εισόδου στην Π.Α.Θ.Ε., παντός είδους φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, από την Εγνατία Οδό, μέσω του Α/Κ Κλειδίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και προτίθενται να διέλθουν από την Π.Α.Θ.Ε..
Δ.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ
•    Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.) που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, από τη χ/θ 471+481 (Α/Κ Κλειδίου) μέχρι την χ/θ 400+815 (A/K Πλαταμώνα), για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
Δ.Α. ΣΕΡΡΩΝ
•    Επ.Ο. Σερρών – Χιονοδρομικό Λαλιά, από το 18,5ο χλμ έως το 26,8ο χλμ. (Απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων).
Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ
Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων
•    Από το 22ο χλμ έως το 81,9ο χλμ της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Ν. Πετριτσίου
•    ΠΑΘΕ από το 516ο χλμ έως το 548ο χλμ
Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών και λεωφορείων αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων από την 15:30΄ ώρα της 04/1/2019 και μέχρι ώρα 15:30 σήμερα (05/1/2019)
•    Στην Ν.Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Μουδανιών, από 32ο έως 61ο χλμ.
•    Ν.Επ.Ο. Νέων Μουδανιών-Κασσάνδρας, από 1ο έως 24ο χλμ.
•    Επ.Ο. Νέων Μουδανιών-Παλιουρίου και Νέων Μουδανιών-Κυκλώματος Κασσάνδρας.
•    Επ. Ο. Παλιουρίου-Νέας Σκιώνης.
•    Επ. Ο. Νέων Μουδανιών-Σάρτης 65ο έως 76ο χλμ.
•    Επ. Ο. Νέων Μουδανιών-Συκιάς 87ο έως 90ο χλμ.
•    Επ. Ο. Αγίου Νικολάου-Παλαιοχωρίου έως το Μεταγγίτσι.
•    Επ. Ο. Μεταμόρφωσης-Μεταγγιτσίου.
Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών και λεωφορείων αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων από την 11:30΄ ώρα της 4/1/2019 και μέχρι σήμερα (5/1/2019) και ώρα 11:30:
•    Στην Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Πολυγύρου, από 29,5ο έως 60ο χλμ..
•    Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ιερισσού, από 49ο έως 116ο χλμ.
•    Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), από 60ο έως 85ο χλμ.
•    Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Πολυγύρου (μέσω Παλαιόκαστρου), από 49ο έως 63ο χλμ.
•    Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από 60ο έως 85ο χλμ. (από Παλαιόκαστρο έως Αρναία).
•    Επ.Ο. Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας.
•    Επ.Ο. Παλαιοχωρίου – Μεγάλης Παναγίας –Γομάτιου- Ιερισσού.
•    Επ. Ο. Αρναίας – Στανού.
•    Επ. Ο. Ρεντίνας – Ουρανούπολης από 15ο έως 61ο χλμ..
•    Εντός Δ/Δ Πολυγύρου.
•    Εντός Δ/Δ Ταξιάρχη.
•    Εντός Δ/Δ Παλαιοκάστρου.
•    Εντός Δ/Δ Βάβδου.
•    Εντός Δ/Δ Γαλάτιστας.
•    Εντός Δ/Δ Σανών.
•    Εντός Δ/Δ Δουμπιών.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
•    Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 20ο – 30ο χλμ., (μέσω Βιτσίου).
Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
•    Επ. Ο. Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ.
Δ.Α ΚΟΖΑΝΗΣ
•    Τμήμα της Εγνατίας Οδού (Α-2), απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων περιοχής αρμοδιότητας μας (από Α/Κ 9Β Ανατολ. Σιάτιστας μέχρι τον Α/Κ 13 Πολυμύλου).
•    Ε.Ο. Κοζάνης – Λάρισας από το 25ο χλμ έως το 50ο χλμ, (όρια με Δ.Α. Λάρισας), απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 7,5 τόνων.
Δ.Α ΓΡΕΒΕΝΩΝ
•    Εγνατία οδό από Α/Κ Παναγιάς από το 121ο χλμ έως Α/Κ Σιάτιστας 180ο χλμ, απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων.
•    Ε.Ο. Γρεβενών-Τρικαλων από το 2ο χλμ εις το 46ο χλμ., απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων.
 
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δ.Α.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
•    Π.Α.Θ.Ε. από 261+280(όρια Ν. Μαγνησίας – Ν. Φθιώτιδας) έως 231+580 (όρια Ν. Μαγνησίας – Ν. Λαρίσης) για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
•    Επ. Ο. Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, από Δ/ση Χ/Κ – Αγριολεύκες Πηλίου, έως Δ/ση με Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς, (Κάτω Κλάδος), Κισσός Μαγνησίας.
•    Επ. O. Βόλου - Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από 13ο (Πορταριά) έως 25ο χλμ. (Χάνια), για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
•    Ε.Ο Χανίων-Δρακείας.
•    Δ.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ
•    Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκίνητων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας του τμήματος του αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε από το 319ο έως 398ο χλμ.
Δ.Α.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
•    Αυτοκινητόδρομος Ε65, στο τμήμα της Δ.Α. Καρδίτσας, για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
•    Από τις 3/1/2019 απογευματινές ώρες στο Τ.Κ Καστανίας έχει αποκλειστεί ο οικισμός Κουτσοπάπουλος και υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης.
Δ.Α.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
•    Ε.Ο. Μουργκανίου –Γρεβενών από το 1ο χλμ. (κόμβο Μουργκανίου) έως το 24ο χλμ. (ορια νομου με νομό Γρεβενών). απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκίνητων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
•    Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων, από 28ο χλμ. (Κόμβος Μουργκανίου) έως 65ο (Α/Κ Μαλακασίου) απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκίνητων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
 
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
Δ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
•    Λόγω έντονης χιονόπτωσης από το 48ο χλμ (Κόμβος Τύριας) έως 120ο χλμ (Κόμβος Παναγιάς) της Εγνατίας Οδού, έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Δ.Α. ΑΡΤΑΣ
•    Επ.Ο. Αθαμανίου - Θεοδωριάνων από τοποθεσία Σταυρός Αθαμανίου έως τα Θεοδώριανα.
•    Επ.Ο. Βουλγαρελίου – Κυψέλης.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ
•    ΠΑΘΕ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 67ο έως 121ο για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
•    Π.Ε.Ο. Λαμίας - Λιβαδειάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και συγκεκριμένα από την 93ο έως 67ο (αρμοδιότητας Τ.Τ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ) για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
•    Επ. Ο. Αράχωβας – Επταλόφου, προς Χ/Κ., από 1ο – 17ο χλμ., για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
•    Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
•    Επ. Ο. Δομνίστας – Μεσοκώμης, (σε όλο το μήκος της).
•    Επ. Ο. Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από 35ο έως 45ο χλμ. (Θέση Αραποκέφαλα).
•    Επ. Ο. Καρπενησίου – Καρδίτσας, από 35ο έως 40ο χλμ, (θέση Ζαχαράκη).
•    Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνά, από 12ο έως 22ο χλμ, (θέση Βράχος).
•    Επ. Ο. Σαρκίνης-Καταβόθρας (σε όλο το μήκος της).
•    Αποκλεισμένα χωριά του Δήμου Καρπενησίου, Μεσοκώμη, Καταβόθρα.
Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ
•    Επ. Ο. Λουτρών Αιδηψού- Λίμνης, στο 9ο χλμ, (προσωρινή διακοπή λόγω καταπτώσεως χωμάτων και πετρών επί του οδοστρώματος).
•    Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού 16ο έως 47ο χλμ, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.
Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων άνω των 3.5 τόνων.
•    Π.Α.Θ.Ε, από 121ο έως 185ο χλμ. (Κόμβος Μαρτίνου).
•    Π.Α.Θ.Ε, από 185 ο έως 242 ο χλμ. (Κόμβος Ραχών).
•    Ε.Ο. Θερμοπυλών – Ιτέας, από 0,1ο έως 22,6ο χλμ..
•    Π.Ε.Ο. Λαμίας –Λάρισας, από 1ο έως το 54ο χλμ..
•    Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από την 20ο έως την 64ο χλμ.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ
•    Ε.Ο. Αιγίου-Καλαβρύτων (μέσω Πτέρης), από το 11ο χλμ.
Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
•    Επ. Ο. Ναυπάκτου- Γραμμένης Οξιάς, Τ.Κ. Καλλονής, Τ.Κ. Κυδωνιά, Τ.Κ. Λεύκας, Τ.Κ. Γραμμένης Οξιάς, Τ.Κ. Μανδρινής.
•    Π.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από το 6ο έως το 15ο χλμ, από 03:30 ώρα της 05-01-2019 προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας λόγω έντονης χιονόπτωσης.
 
•    ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Δ.Α ΚΕΡΚΥΡΑΣ
•    Από Άγιο Μαρτίνο-Λαυκί-Πετάλεια.
•    Από Άγιο Παντελεήμονα-Επίσκεψη-Ζυγό.
•    Από Σγουράδες-Στρινύλα-Σωκράκι-Άνω Περίθεια.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
•    Επ. Ο. Ελάτης – Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας (οδικό δίκτυο Μαινάλου).
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Δ.Α. ΧΑΝΙΩΝ
•    Ν.Ε.Ο. Χανίων-Κισάμου στο 8ο χλμ, στο ύψος Δ.Δ. Σταλού (στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας).

Νέο ψυχρό μέτωπο από τη Δευτέρα (7/1)

Η ελληνική υπηρεσία πολιτικής προστασίας προέτρεψε τις δημοτικές αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή μπροστά σε μια ακόμα περίοδο ψυχρού μετώπου που αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα τη Δευτέρα (7/1/2019).

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης