Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κατάληψη Νομικής: Στο Αυτόφωρο οι 28 συλληφθέντες – Οι κατηγορίες

Κατάληψη Νομικής: Στο Αυτόφωρο οι 28 συλληφθέντες – Οι κατηγορίες
H δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνει πέντε κατηγορίες που αφορούν διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, απρόκλητη φθορά ξένου πράγματος που χρησιμεύει σε κοινό όφελος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απείθεια, παράνομη οπλοκατοχή, καθώς και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων
Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκαν οι 28 συλληφθέντες από την χθεσινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε κατάληψη στη Νομική Σχολή, μετά την δίωξη που άσκησε σε βάρος τους ο εισαγγελέας.
Ειδικότερα, η δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνει πέντε κατηγορίες που αφορούν διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, απρόκλητη φθορά ξένου πράγματος που χρησιμεύει σε κοινό όφελος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απείθεια, παράνομη οπλοκατοχή, καθώς και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων.
Από τους 28 κατηγορούμενους οι 10 είναι άνδρες, μεταξύ των οποίων ένας Ισπανός και 18 γυναίκες, εκ των οποίων τρεις από την Γαλλία, δύο Γερμανίδες, δύο Ιταλίδες και μία από την Αγγλία.
Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και εξωπανεπιστημιακοί, συμμετείχαν σύμφωνα με την δικογραφία στην κατάληψη της Νομικής, που ξεκίνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν την επέμβαση των αστυνομικών, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης