Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδονησία: Προειδοποιήσεις στους κατοίκους για ακραία καιρικά φαινόμενα και για νέο τσουνάμι – Στους 429 οι νεκροί

Ινδονησία: Προειδοποιήσεις στους κατοίκους για ακραία καιρικά φαινόμενα και για νέο τσουνάμι – Στους 429 οι νεκροί
Δεν αποκλείουν την πιθανότητα μιας δεύτερης καταστροφής οι Αρχές της Ινδονησίας
Προειδοποιήσεις στους κατοίκους της Ινδονησίας και κυρίως των πληγεισών από το πρόσφατο τσουνάμι περιοχών απευθύνουν για σήμερα Τετάρτη 26/12 οι Αρχές της Ινδονησίας κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα και για την πιθανότητα να υπάρξει μια δεύτερη καταστροφή.
Συγκεκριμένα, οι Αρχές ζητούν από τους κατοίκους να μείνουν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την ακτή λόγω του κινδύνου ακραίων καιρικών φαινομένων και κυμάτων που μπορεί να φθάσουν τα δύο μέτρα, ενώ ανησυχούν ότι οι καιρικές αυτές συνθήκες μπορεί να κάνουν ακόμα πιο ευαίσθητο τον κρατήρα του ηφαιστείου Anak Krakatau και άρα πιο πιθανή μια δεύτερη καταστροφή από την εκδήλωση ενός δεύτερου τσουνάμι.
Όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων από το πρόσφατο τσουνάμι που έπληξε τις ακτές του νησιού Ιάβα και Σουμάτρα, αυτός συνεχώς αυξάνεται.
Οι νεκροί ανέρχονται ήδη σε 429 ενώ υπάρχουν 154 άνθρωποι, οι οποίοι αγνοούνται.
Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.400 ενώ χιλιάδες κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.
Την ίδια στιγμή, τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια κάνοντας χρήση drones, ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, μηχανημάτων, κοκ.
Οι διασώστες προσπαθούν να φθάσουν σε έξι χωριά, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι απρόσιτα οδικώς και όπου τα κύματα από το τσουνάμι φέρεται να έφθασαν έως και τα πέντε μέτρα.
Υπενθυμίζεται ότι χρειάστηκαν μόλις 24 λεπτά μετά την κατολίσθηση προκειμένου τα κύματα να πλήξουν την ξηρά ενώ δεν υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση για τους κατοίκους της ακτής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης