Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

State Street: Το γεν ο μεγάλος κερδισμένος μίας κατάρρευσης στις αγορές

State Street: Το γεν ο μεγάλος κερδισμένος μίας κατάρρευσης στις αγορές
Το γεν θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος μίας κατάρρευσης στις αγορές
Το γεν θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος (ίσως ο μοναδικός) μίας κατάρρευσης στις αγορές, εκτιμά σε ανάλυσή της η State Street Global Investors.
Όπως, μάλιστα, σχολιάζει χαρακτηριστικά η αμερικανική τράπεζα, «αυτό είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο» για το ιαπωνικό νόμισμα.
«Το γιεν ήταν πολύ φθηνό και πλησιάζουμε σε μια δύσκολη χρονιά για την Ιαπωνία», σημειώνεται, με αφορμή την απροσδόκητη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο 2018, ήτοι 0,3% σε ετήσια βάση.
«Η επί μακρόν σχεδιαζόμενη αύξηση του φόρου κατανάλωσης ή του φόρου προστιθέμενης αξίας, από 8% σε 10%, το επόμενο έτος, θα μπορούσε να επηρεάσει ακόμη περισσότερο την οικονομία και το γεν.
Αυτό έβαλε την Τράπεζα της Ιαπωνίας σε δύσκολη θέση, με τον διοικητής Haruhiko Kuroda να δηλώνει την περασμένη εβδομάδα ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα.
«Το γεν είναι ένα νόμισμα-καταφύγιο που οι επενδυτές στρέφονται σε περιόδους αβεβαιότητας, εν μέρει λόγω της άφθονης ρευστότητάς του.
Οι Ιάπωνες επενδυτές, όπως οι ασφαλιστές και τα συνταξιοδοτικά ταμεία, τείνουν επίσης να αγοράζουν γιεν όταν η αβεβαιότητα χτυπά, προσδίδοντας στο νόμισμα πρόσθετη ώθηση».
Η ισοτιμία με το δολάριο, στις 20:50:

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης