Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump υπέγραψε το νομοσχέδιο που «παγώνει» την παράδοση των F-35 στην Τουρκία

tags :
Ο Trump υπέγραψε το νομοσχέδιο που «παγώνει» την παράδοση των F-35 στην Τουρκία
Ο Αμερικανός Πρόεδρος «παγώνει» την παράδοση των F-35 στην Τουρκία
Στην υπογραφή του νομοσχεδίου για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) του οικονομικού έτους 2019, ύψους 717 δισεκ. δολαρίων, στόχος του οποίου είναι η ανασυγκρότηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, προχώρησε σήμερα (13 Αυγούστου 2018) ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump.
Με τον εν λόγω νομοσχέδιο, που επικυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Κογκρέσο, «παγώνει» προσωρινά η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, εν μέσω της κρίσης στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον, η οποία προκλήθηκε μεταξύ άλλων και από την κράτηση του πάστορα Andrew Brunson.
Το νομοσχέδιο προβλέπει, επίσης, την ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στην Ευρώπη με στόχο να αποθαρρυνθεί η Ρωσία.
Ο νόμος φέρει το όνομα του γερουσιαστή John McCain, που κρατήθηκε επί χρόνια αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει επικρίνει κατ' επανάληψη την πολιτική που ακολουθεί ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος.
Μεταξύ άλλων ο νόμος αυτός αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό και προβλέπει τη μεγαλύτερη μισθολογική αύξηση για τους στρατιωτικούς εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης