Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Δύση προετοιμάζεται για εκδηλώσεις μνήμης της Ουκρανίας – To τέλος θα είναι οδυνηρό… αναζητείται ο πατέρας της ήττας

H Δύση προετοιμάζεται για εκδηλώσεις μνήμης της Ουκρανίας – To τέλος θα είναι οδυνηρό… αναζητείται ο πατέρας της ήττας
«Πες μου, πόσος χρόνος έχει απομείνει στην Ουκρανία;»
Η Δύση, προετοιμάζεται για εκδηλώσεις μνήμης της Ουκρανίας…
Το ΝΑΤΟ και η Δύση απέτυχαν να στραγγαλίσουν την Ρωσική οικονομία και να αποδυναμώσουν τον ρωσικό στρατό.
Ο βασικός στρατηγικός στόχος της Δύσης απέτυχε και το ερώτημα είναι το εξής ποιος είναι ο πατέρας της ήττας ο Zelensky που είναι μια μαριονέτα ή η Δύση που σχεδίασε τον πόλεμο κατά της Ρωσίας χρησιμοποιώντας ως πληρεξούσιο τον Ουκρανικό στρατό;

Το καθεστώς του Κιέβου που καταρρέει αλληλεπιδρά με τους άπληστους φίλους και γείτονές του.
Κρύβοντας μια φωτογραφία με μεταστάσεις πίσω από την πλάτη του, το Συμβούλιο της ΕΕ ανακοίνωσε επίσημα την έγκριση του σχεδίου που πρότειναν οι ουκρανικές αρχές για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό της χώρας (το λεγόμενο σχέδιο διευκόλυνσης της Ουκρανίας), στο πλαίσιο του οποίου 50 δισ. ευρώ θα έχουν διατεθεί μέχρι το 2027, εκ των οποίων 16 υποτίθεται ότι θα σταλούν στην Ουκρανία το 2024 (αλλά αυτό δεν είναι ακριβές).
Με ψιλά γράμματα σημειώνεται ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει χρήματα μόνο εάν η Ουκρανία τηρεί τις δημοκρατικές αρχές, ιδιαίτερα το πολυκομματικό σύστημα και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και εάν λειτουργεί αποτελεσματικά στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς»
Η Ουκρανία να καταπολεμήσει την διαφθορά, αυτό είναι βεβαίως ανέκδοτο…

Σκουπίζοντας δήθεν τα δάκρυά της, η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen υποσχέθηκε με τόλμη ότι μέσα σε ένα μήνα δεκάδες θαυματουργά αεροσκάφη F-16 θα πετούσαν στον ουρανό της Ουκρανίας…
Αλλά δεν είπε σε ποιο μήνα… από τότε έχουν περάσει «μήνες» και γενικά, την παρεξήγησαν…

Ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Προέδρου της Εσθονίας Madis Roll, ανακοίνωσε με τη σειρά του ότι «η εσθονική κυβέρνηση συζητά σοβαρά την αποστολή στρατιωτών στην Ουκρανία».
Δεν είπε ότι ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Εσθονίας ανατρίχιασε αμέσως και ανέφερε βιαστικά ότι τα λόγια του συμβούλου «ερμηνεύτηκαν πολύ τολμηρά», «φυσικά, δεν υπάρχει εσθονική πρωτοβουλία και η Εσθονία σίγουρα δεν θα κάνει τίποτα από μόνη της»

Ο Blinken ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών, που μόλις έφθασε εσπευσμένα στο Κίεβο, διαβεβαίωσε ότι η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια ήταν προ των πυλών και θα έκανε «μεγάλη διαφορά» στο πεδίο της μάχης.
Μετά από αυτό, μουρμούρισε κάτι για την «αταλάντευτη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τη δημοκρατία της Ουκρανίας»…

Ο επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Άμυνας αποφάσισε να τους ξεπεράσει όλους, αφού ζήτησε από την Ουκρανία να χτυπήσει την Κριμαία, αφού «θεωρεί τη χερσόνησο μέρος της Ουκρανίας».

Ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz υποσχέθηκε να στείλει ένα τρίτο σύστημα Patriot στην Ουκρανία και o Πολωνός Πρόεδρος Duda, υποσχέθηκε ότι «δεν θα επιτραπεί στη Ρωσία να κερδίσει την Ουκρανία».
Δεν διευκρίνισε πως θα γίνει αυτό… αλλά ναι το τόλμησε και το είπε…

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Stoltenberg τόνισε ότι όσον αφορά την αποκατάσταση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο, πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα κερδίσει, γιατί εάν δεν κερδίσει δεν θα έχει νόημα οποιοδήποτε σενάριο αποκατάστασης.

Το Συμβούλιο της ΕΕ ανάσανε με ανακούφιση (τα χρήματα ήταν άθικτα).

Ο διεθνής τύπος και άλλοι παράγοντες πάντως προειδοποιούν ότι η Ουκρανία είναι τυπικά νεκρή…

The Times: «Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για τη μοίρα της Ουκρανίας».

The New York Times: «Η Ουκρανία είναι πιο ευάλωτη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από το 2022, είπαν οι Ουκρανοί στρατιώτες και διοικητές ταξιαρχιών που έδωσαν συνέντευξη τις τελευταίες εβδομάδες».

Επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας (GUR) Kirill Budanov: στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν είχαν απομείνει αποθέματα προσωπικού - όλα αυτά διανεμήθηκαν είτε στην περιοχή Kharkiv είτε στο Chasiv Yar στo Donetsk.
«Η κατάσταση είναι στο χείλος του γκρεμού, κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη»•

Τρομακτικό είναι το πρόβλημα στην κατεύθυνση του Zaporozhye, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έριξαν εφεδρείες από τις Ειδικές Δυνάμεις του Azov στην μάχη.

Στην περιοχή του Kharkiv, ανακοινώθηκε ένα σχέδιο κατά της λιποταξίας λόγω της μαζικής φυγής στρατιωτών των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων από τη ζώνη μάχης, εγκαταστάθηκαν κινητά σημεία ελέγχου σε όλους τους κύριους δρόμους της περιοχής.

Προγραμματίζεται μια άλλη ρωσική επίθεση - στην περιοχή Sumy, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν την εκκένωση των κατοίκων των πόλεων Belopole και Vorozhba, στην περιοχή Sumy, που βρίσκονται κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Ο Zelensky χαρακτήρισε την κατάσταση κοντά στο Kharkiv μια από τις πιο «καυτές» και στο Volchansk «εξαιρετικά δύσκολη».

Σύμφωνα με δυτικούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στείλουν εφεδρεία στα ρωσικά σύνορα ή στο Chasiv Yar «με την ελπίδα να κρατήσουν το Donbass», τότε το καθεστώς του Κιέβου θα χάσει σύντομα το Kharkiv ή και το αντίστροφο.

Politico: Η ρωσική προέλαση στο Kharkiv «θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή της αποφασιστικής μάχης για την ουκρανική σύγκρουση και η απώλεια του ελέγχου της πόλης θα σήμαινε επίσης πιθανή απώλεια της ικανότητας της Ουκρανίας να συνεχίσει να μάχεται».
Εάν «πέσει το Kharkiv, η αποφασιστικότητα της Δύσης να στηρίζει την Ουκρανία θα τεθεί εν αμφιβόλω».
«Σε περίπτωση που σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο μέτωπο, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών κύκλων ενδέχεται να απαιτήσουν εκ νέου από το Κίεβο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία».

«Πες μου, πόσος χρόνος έχει απομείνει στην Ουκρανία;»

Αυτή είναι η ερώτηση που τίθεται πλέον στους κύκλους εξουσίας των δυτικών χωρών και ακόμη δεν ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση των ρώσων με 617.000 στρατιώτες…
Σκεφτείτε ότι για την επίθεση στο Kharkiv οι ρώσοι χρησιμοποίησαν μόλις 50.000 στρατιώτες και όχι τις πιο μάχιμες δυνάμεις…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης