Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής απειλή από τον ηγέτη της Hezbollah – Θα ανοίξουμε τη θάλασσα να πλημμυρίσει η Ευρώπη με μετανάστες

Πρωτοφανής απειλή από τον ηγέτη της Hezbollah – Θα ανοίξουμε τη θάλασσα να πλημμυρίσει η Ευρώπη με μετανάστες
Τα σχόλια του Nasrallah τονίζουν για άλλη μια φορά πώς οι μετανάστες χρησιμοποιούνται συνήθως ως πολιτικό όπλο ενάντια στις δυτικές χώρες
Νέες απειλές εξαπέλυσε ο ηγέτης της Hezbollah, Hassan Nasrallah, καθώς προειδοποίησε ότι θα «ανοίξει τη θάλασσα» να πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες
Ο ηγέτης της Hezbollah προέτρεψε τις αρχές του Λιβάνου να «ανοίξουν τη θάλασσα» προκειμένου να πλημμυρίσουν την Ευρώπη με ένα νέο κύμα μεταναστών.
Ο Nasrallah έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας σε συγκέντρωση για την όγδοη επέτειο από τη δολοφονία του εκλιπόντος στρατιωτικού διοικητή της Αντίστασης της Hezbollah Mustafa Badreddine.
Ο Nasrallah ζήτησε «μια εθνική απόφαση που να λέει: ανοίξαμε τη θάλασσα… όποιος θέλει να φύγει για την Ευρώπη, για την Κύπρο, η θάλασσα είναι μπροστά σας. Πάρτε μια βάρκα και επιβιβαστείτε».
Τα σχόλια είναι μέρος μιας προσπάθειας άσκησης πίεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα βοήθεια 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στον Λίβανο για να κρατήσει τους Σύρους μετανάστες εντός των συνόρων της.
Ωστόσο, υπάρχει αυξανόμενο αντισυριακό αίσθημα στον Λίβανο, καθώς αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 2 εκατομμύρια Σύρους, τον υψηλότερο κατά κεφαλήν αριθμό προσφύγων στον κόσμο.
Η οικονομία του Λιβάνου κατέρρευσε το 2019, ωθώντας πολλούς από τους μετανάστες που ζουν εκεί να επιχειρήσουν να κατευθυνθούν παράνομα στην Ευρώπη με μικρά σκάφη.
Ο Nasrallah επεσήμανε ότι βάσει της συμφωνίας του Λιβάνου με την ΕΕ, οι μετανάστες «απαγορεύεται να φύγουν και έτσι στρέφονται στο λαθρεμπόριο».

Εργαλειοποίηση της μετανάστευσης

Τα σχόλια του Nasrallah τονίζουν για άλλη μια φορά πώς οι μετανάστες χρησιμοποιούνται συνήθως ως πολιτικό όπλο ενάντια στις δυτικές χώρες.
Το κύμα αποτελείται κυρίως από νεαρούς άνδρες που τα μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν ψευδώς «πρόσφυγες», ενώ στην πραγματικότητα οι περισσότεροι είναι οικονομικοί μετανάστες και προκαλούν τεράστια προβλήματα όπου κι αν πάνε.
Τον περασμένο μήνα, αρκετά ειδησεογραφικά πρακτορεία κατηγόρησαν τον Vladimir Putin ότι χρησιμοποιεί τους μετανάστες για να αποσταθεροποιήσει τη Δύση.
Στην πραγματικότητα, οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες έλαβαν την απόφαση να μην επιβάλουν αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους, παρέχοντας παράλληλα κίνητρα στους μετανάστες να κάνουν το ταξίδι, προσφέροντάς τους δωρεάν διαμονή, υγειονομική περίθαλψη και άλλα προνόμια σε βάρος των φορολογουμένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης