Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατά 0,4% αναπτύχθηκε η οικονομία το β΄ 3μηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Βρετανία: Κατά 0,4% αναπτύχθηκε η οικονομία το β΄ 3μηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Τον Ιούνιο του 2018, η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε στο 0,1% έναντι 0,3% τον προηγούμενο μήνα
Άνοδο σημείωσε η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (10/8) προκαταρκτικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, μετά τη σημαντική επιβράδυνση που σημειώθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Μεγάλης Βρετνίας επεκτάθηκε κατά 0,4% για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2018, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Ωστόσο, τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας διαμορφώθηκε στο 0,1%, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σύγκριση με το 0,3% του Μαΐου, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν επέκταση στο 0,2%.
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η ανάπτυξη της οικονομίας διαμορφώθηκε στο 1,3% έναντι 1,2% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Οι επενδύσεις των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 0,5% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ άνοδο της τάξεως του 0,5% σημείωσε και ο κλάδος υπηρεσιών, καταγράφοντας επιτάχυνση σε σχέση με το 0,4% του πρώτου τριμήνου.
«Η οικονομία ενισχύθηκε το δεύτερο τρίμηνο καθώς τόσο οι λιανικές πωλήσεις όσο και οι κατασκευές επωφελήθηκαν από τις καλές καιρικές συνθήκες, μετά από τις χιονοπτώσεις στις αρχές του έτους», σχολίασε η ONS, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ο μεταποιητικός κλάδος εξακολουθεί να απομακρύνεται από τα υψηλά επίπεδα στα τέλη του τρέχοντος έτους και η ανάπτυξη παρέμεινε μέτρια σε σχέση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης