Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τι αγόρασαν και τι πούλησαν οι επενδυτικές στο δεύτερο τρίμηνο 2018 – Ποια έμεινε με χαρτιά της Folli Follie

Τι αγόρασαν και τι πούλησαν οι επενδυτικές στο δεύτερο τρίμηνο 2018 – Ποια έμεινε με χαρτιά της Folli Follie
Το σύνολο της αξίας του χαρτοφυλακίου της Alpha Trust δεν ξεπερνά τα 11,1 εκατ. ευρώ, ενώ της Αιολικής είναι κάτω από 1,5 εκατ. ευρώ
Αλλαγές θέσεων και ελαφριά μείωση της συνολικής έκθεσης σε μετοχές καταγράφεται στο δεύτερο τρίμηνο στις δύο εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου που έχει το ΧΑ.
Σύμφωνα με τους πίνακες επενδύσεων, trading στη Folli Follie προσπάθησε πιθανότατα να κάνει η Αιολική και έμεινε με 3.732 τεμάχια που αγόρασε στα 8,60 ευρώ και πλέον έχει αποτιμήσει στα 2,44 ευρώ καταγράφοντας ζημιά 23 χιλ. ευρώ από θέση 32 χιλ. ευρώ.
Η επενδυτική αν και διαθέτει πλέον μικρό χαρτοφυλάκιο έκανε αρκετές αλλαγές θέσεων μέσα στο δεύτερο τρίμηνο.
Από τράπεζες, άλλαξε θέση στη Eurobank πουλώντας 70 χιλ. τεμάχια και αγόρασε Alpha Bank 38 χιλ. τεμάχια.
Πούλησε περίπου 22 χιλ. μετοχές της Ελλάκτωρ, πούλησε 3 χιλ. μετοχές της Motor Oil αγοράζοντας 2 χιλ. τεμάχια ΕΛΠΕ και πούλησε 2 χιλ. τεμάχια Τιτάν.
Πήρε τέλος λίγα κομμάτια στον ΟΛΠ και στην Grivalia.
Ρευστοποιήσεις θέσεων σε τράπεζες αλλά και σε άλλες μετοχές πραγματοποίησε η Alpha Trust Ανδρομέδα στο δεύτερο τρίμηνο.
Ενίσχυσε τη θέση στην Alpha Bank και από 40 χιλ. τεμάχια τώρα έχει 150 χιλ. τεμάχια αλλά μηδένισε τη θέση της σε Εθνική Τράπεζα και Eurobank.
Διατήρησε τη θέση που έχει σε ΟΛΠ, Cenergy, Τιτάν, Πλαστικά Θράκης και Πετρόπουλο αλλά μηδένισε τη θέση σε Καράτζη και Flexopack.
Πούλησε λίγα κομμάτια που είχε στην Καρέλιας και διατήρησε ή και ενίσχυση τη θέση της σε Σαράντη, Φουρλή και ΕΛΒΕ.
Στον ΟΤΕ μείωσε τη θέση της στις 23 χιλ. τεμάχια από 40 χιλ. τεμάχια, μηδένισε τη θέση της στον ΟΠΑΠ, μείωσε θέση σε Μυτιληναίο, Jumbo και Ιντρακόμ και έχει κρατήσει τη θέση της σε Reds, BRIQ, Grivalia, ΕΛΤΕΧ Άνεμος, ΙΑΣΩ και Υγεία.
Η συνολική αξία των επενδύσεων σε μετοχές εσωτερικού στο δεύτερο τρίμηνο είναι μειωμένη κατά 1 εκατ. ευρώ έναντι του πρώτου τριμήνου.  
Υπενθυμίζεται πως σύντομα το ΧΑ θα μείνει με μία επενδυτική εταιρεία, κλείνοντας ένα κύκλο συγχωνεύσεων και εκκαθαρίσεων που είχε αποτέλεσμα η μεγάλη επενδυτική κοινότητα του ΧΑ να μείνει με ελάχιστα κεφάλαια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κύρος της κεφαλαιαγοράς και την παρέμβαση των θεσμικών στις «ορέξεις» των ξένων.
Το σύνολο της αξίας του χαρτοφυλακίου της Alpha Trust δεν ξεπερνά τα 11,1 εκατ. ευρώ, ενώ της Αιολικής είναι κάτω από 1,5 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης