Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στοιχημάτισαν κατά της Tesla και… το πλήρωσαν ακριβά

tags :
Στοιχημάτισαν κατά της Tesla και… το πλήρωσαν ακριβά
Απώλειες άνω του 1 δισεκ. δολαρίων μέσα σε μία ημέρα για τους short sellers της Tesla
Το εντυπωσιακό «ράλι» της τάξεως του 9,7% για τη μετοχή της Tesla, κατά τη χθεσινή (6/6) συνεδρίαση, έστειλε «στον κουβά» όσους είχαν στοιχηματίσει εναντίον (θέσεις «short») της Tesla.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της S3 Analytics (Amazon) που παραθέτει το Business Insider, οι συνολικές απώλειες για τους «bear» της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθαν σε 1,1 δισεκ. δολάρια, σε μόλις μία ημέρα.
Μέχρι και την περασμένη Τετάρτη, οι short sellers απολάμβαναν συνολικά κέρδη ύψους 572 εκατ. δολαρίων για το πρώτο πεντάμηνο του 2018, επισημαίνεται.
Επί του παρόντος, στις 21:10, η μετοχή διαπραγματεύεται στη Νέα Υόρκη γύρω από τα 321 δολάρια, με τη χρηματιστηριακή αξία να ξεπερνά εκ νέου τα 55,1 δισεκ. δολάρια.

Διαβάστε: Πρώτη στις θέσεις «short» η μετοχή της Tesla, στη Wall Street

Η εκτόξευση της χθεσινής συνεδρίασης, η καλύτερη επίδοση από την 17η Φεβρουάριου 2016, οπότε και έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 8,7%, ήρθε μετά την «ψήφο εμπιστοσύνης» των επενδυτών προς τον ιδρυτή και επικεφαλής, Elon Musk.
Ειδικότερα, οι μέτοχοι της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ενέκριναν τις προτάσεις του Elon Musk στην ετήσια συνεδρίαση, ο οποίος, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η Tesla είναι «πολύ πιθανό» να πετύχει τον στόχο για παραγωγή 5.000 «Model 3» έως το τέλος του τρέχοντος μήνα.
Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2018, η Tesla κατέγραψε καθαρές ζημίες ύψους 709,6 εκατ. δολαρίων, έναντι απωλειών ύψους 330,3 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, με το EBITDA να είναι αρνητικό, στα 3,35 δολάρια ανά μετοχή.
Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν σημαντικά, στα 3,41 δισεκ. δολάρια, έναντι 2,70 το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Οι απώλειες προστίθενται στις συνολικές ζημίες ύψους 2 δισεκ. δολαρίων για το σύνολο του 2017, έναντι απωλειών 666,3 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο, ανήλθαν σε 11,8 δισεκ. δολάρια.

Διαβάστε: Η Baird αγνοεί τις «bearish» εκτιμήσεις και διατηρεί σύσταση «outperform» για την Tesla

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης