Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νυχτερινό ουκρανικό μπαράζ με ATACMS στην Κριμαία κατέληξε σε φιάσκο!

Νυχτερινό ουκρανικό μπαράζ με ATACMS στην Κριμαία κατέληξε σε φιάσκο!
Μια μόλις ημέρα μετά το... «ελευθέρας» χρήσης κάθε όπλου από την Βρετανία στο Κίεβο προς κάθε ρωσικό στόχο με δυτικά όπλα
Οι ουκρανικές δυνάμεις για ακόμα μία νύχτα προσπάθησαν να χτυπήσουν ρωσικούς στόχους στην Κριμαία εξαπολύοντας μπαράζ επιθέσεων με τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους MGM-140 ATACMS, και τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν καταφέρει να αναχαιτίσουν τουλάχιστον 4 από τους εισερχόμενους πυραύλους.
Δεν έγινε γνωστό με πόσους πυραύλους επιχειρήθηκε η επίθεση ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για πλήγματα, ωστόσο θεωρείται σίγουρο από στρατιωτικής σκοπιάς πως η ουκρανική πλευρά δείχνει να έχει θέσει στόχο την κεντρική υποδομή της Κριμαίας με τελικό στόχο την γέφυρα, ακολούθως των δηλώσεων του Βρετανικού και του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Maria Zakharova, προειδοποίησε ότι σε οποιοδήποτε ουκρανικό πλήγμα, υποστηριζόμενο από τη Δύση, εναντίον της γέφυρας της Κριμαίας ή στην ίδια την Κριμαία, η Ρωσία θα ανταποδίδει. «Θέλω να προειδοποιήσω την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες ότι οποιεσδήποτε επιθετικές ενέργειες εναντίον της Κριμαίας όχι μόνο είναι καταδικασμένες να αποτύχουν αλλά επίσης θα αντιμετωπιστούν με ένα καταστροφικό ανταποδοτικό πλήγμα. Η Ρωσία απαντά σε αυτό και θα συνεχίσει να απαντά», είπε η Zakharova».
Νωρίτερα, είχε ξεκαθαρίσει ότι οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών David Cameron, πως «η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποεί τα όπλα που της παρέχει το Λονδίνο για να πλήττει στόχους εντός της Ρωσίας και ότι επαφίεται στο Κίεβο να αποφασίσει εάν θα το πράξει», ισοδυναμούν με παραδοχή ότι η Δύση διεξάγει πόλεμο ενάντια στη Ρωσία χρησιμοποιώντας «ουκρανικά χέρια»: «Τα λόγια του Κάμερον είναι περαιτέρω απόδειξη του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η Δύση εναντίον της χώρας μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης