Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλυπτική έρευνα νοσοκομείου Cleveland: Το εμβόλιο Covid-19 λειτουργεί σαν... «μαγνήτης» - Κάθε δόση διπλασιάζει τον κίνδυνο μόλυνσης

Αποκαλυπτική έρευνα νοσοκομείου Cleveland: Το εμβόλιο Covid-19 λειτουργεί σαν... «μαγνήτης» - Κάθε δόση διπλασιάζει τον κίνδυνο μόλυνσης
Τα άτομα που έλαβαν περισσότερες από μία δόσεις εμβολίου κατά του COVID-19 είχαν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον COVID-19, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Μια ανάλυση δεδομένων από ερενητές στην κλινική του Cleveland διαπίστωσε ότι τα άτομα που έλαβαν δύο ή περισσότερες δόσεις διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης με COVID-19, ανέφεραν ο Δρ Nabin Shrestha και οι συνεργάτες του.
Ο κίνδυνος μόλυνσης από τον COVID-19 ήταν 1,5 φορές υψηλότερος για όσους έλαβαν δύο δόσεις, 1,95 φορές υψηλότερος για εκείνους που έλαβαν τρεις δόσεις και 2,5 φορές υψηλότερος για εκείνους που έλαβαν τρεις ή περισσότερες δόσεις, διαπίστωσαν οι ερευνητές.
Ο υψηλότερος κίνδυνος συγκρίθηκε με άτομα που έλαβαν μηδέν ή μία δόση εμβολίου.

Ακόμη και μετά την προσαρμογή για τις μεταλλάξεις / πάραλλαγές, ο αυξημένος κίνδυνος παρέμεινε.

«Ο ακριβής λόγος για αυτό το εύρημα δεν είναι ξεκάθαρος.
Είναι πιθανό ότι αυτό μπορεί να σχετίζεται με το γεγονός ότι η επαγόμενη από το εμβόλιο ανοσία είναι ασθενέστερη και λιγότερο ανθεκτική από τη φυσική ανοσία.
Έτσι, αν και βραχυπρόθεσμα είναι κάπως προστατευτικός, ο εμβολιασμός μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μελλοντικής μόλυνσης», ανέφεραν οι ερευνητές στο έγγραφο, το οποίο κυκλοφόρησε ως προεκτύπωση.
Ο Δρ Robert Malone, ένας ερευνητής εμβολίων που δεν συμμετείχε στην εργασία, είπε στους The Epoch Times ότι η εργασία χρησίμευσε ως «μια ακόμη αναγνώριση ότι τα προϊόντα δεν είναι αποτελεσματικά ή έχουν πολύ χαμηλή αποτελεσματικότητα και συμβάλλουν στην αρνητική αποτελεσματικότητα [κάτω από τη γραμμή ]."
Σημείωσε ότι οι ερευνητές δεν μελέτησαν την ασφάλεια των εμβολίων στον πληθυσμό των εργαζομένων.
Τα εμβόλια για τον COVID-19 μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της θανατηφόρας καρδιακής φλεγμονής, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία και τα αρχεία θανάτου.

Προηγούμενες μελέτες και δεδομένα έδειξαν επίσης ότι τα άτομα με περισσότερες δόσεις εμβολίου είναι πιο επιρρεπή στη μόλυνση από τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων προηγούμενων εργασιών από επιστήμονες της Cleveland Clinic και μιας μελέτης από την Ισλανδία.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), τα οποία έχουν επανειλημμένα απορρίψει αιτήματα για να σχολιάσουν εξωτερική έρευνα, συνιστούν σχεδόν όλα τα άτομα ηλικίας 6 μηνών και άνω να λαμβάνουν ένα από τα επί του παρόντος διαθέσιμα εμβόλια για τον COVID-19, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δόσεων που έλαβε.
Σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί αργότερα τον Μάιο θα συζητηθεί εάν θα επικαιροποιηθούν τα σκευάσματα εμβολίων για τη βελτίωση της προστασίας.
Οι επιστήμονες του CDC δήλωσαν σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο στην εβδομαδιαία έκθεση του οργανισμού ότι η τελευταία έκδοση των εμβολίων, μια μονοσθενής που στοχεύει την υποπαραλλαγή XBB.1.5, παρείχε 49% αποτελεσματικότητα μεταξύ 60 και 119 ημερών αργότερα, όταν το στέλεχος του ιού JN.1 ήταν κυρίαρχο.

Συμπληρωματικά δεδομένα, ωστόσο, έδειξαν ότι άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω που έλαβαν την προηγούμενη δισθενή έκδοση ήταν πιο ευαίσθητα σε συμπτωματική λοίμωξη.

Οι συγγραφείς δεν αποκάλυψαν καμία σύγκρουση συμφερόντων και αναγνώρισαν τουλάχιστον πέντε περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποίησαν ένα διακομιστή μεσολάβησης για μόλυνση με το JN.1.
Μια άλλη μελέτη, που κυκλοφόρησε πριν από την αξιολόγηση από ομοτίμους τον Απρίλιο, υπολόγισε την αποτελεσματικότητα του ενημερωμένου εμβολίου της Pfizer σε 32% κατά της νοσηλείας από τα τέλη του 2023 έως τις αρχές του 2024.
Η έρευνα διεξήχθη από επιστήμονες από πολλά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Βετεράνων των ΗΠΑ και της Pfizer.
Πολλοί συγγραφείς ανέφεραν σύγκρουση συμφερόντων και μέρος της χρηματοδότησης προήλθε από την Pfizer.
Το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων που εκπαιδεύονται να αντιδρούν σε παλαιότερα στελέχη ιών σε βάρος της προστασίας από νεότερες παραλλαγές είναι μια θεωρία για το γιατί οι εμβολιασθέντες μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε μόλυνση.
«Πολλαπλές δόσεις εμβολίου μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση που εξαρτάται από το αντίσωμα ή την «αρχική αντιγονική αμαρτία», που αυξάνει την απόκριση της μόλυνσης δυσανάλογα με τα αντισώματα που δημιουργούνται από την πρώτη δόση του εμβολίου, παρά από το τρέχον εμβόλιο ή την τρέχουσα λοίμωξη, καθιστώντας την απόκριση αντισωμάτων λιγότερο αποτελεσματική», είπε ο Δρ Harvey Rish ομότιμος καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale, σε ένα email στους Epoch Times, αφού εξέτασε την εργασία.
Ο Δρ. Shrestha, ο οποίος δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό, και οι ερευνητές της Cleveland Clinic είχαν ως στόχο να αναλύσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων XBB.1.5 ενάντια στο JN.1, το οποίο εκτόπισε το XBB.1.5 πριν από το τέλος του 2023.

Για να το κάνουν αυτό, ανέλυσαν τη συχνότητα εμφάνισης του COVID-19 μεταξύ των υπαλλήλων της Cleveland Clinic από τις 31 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 22 Απριλίου 2024.

Μεταξύ περίπου 47.500 εργαζομένων που συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη, 838 βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Τα μη προσαρμοσμένα δεδομένα δεν έδειξαν διαφορά μεταξύ των ατόμων που έλαβαν μία από τις ενημερωμένες βολές και των ατόμων που δεν έλαβαν, αλλά μετά από προσαρμογή για την ηλικία και άλλους παράγοντες, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι οι λήψεις παρείχαν 23% αποτελεσματικότητα έναντι της μόλυνσης.
Οι ομοσπονδιακές και παγκόσμιες κατευθυντήριες γραμμές θεωρούν τα εμβόλια αναποτελεσματικά εάν παρέχουν θωράκιση κάτω του 50%.
Ο αριθμός των σοβαρών ασθενειών μεταξύ του πληθυσμού της μελέτης ήταν πολύ μικρός για να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρών ασθενειών, είπαν οι ερευνητές.
Οι περιορισμοί που αναφέρονται περιελάμβαναν την αδυναμία διαχωρισμού των συμπτωματικών και των ασυμπτωματικών λοιμώξεων.
Δεν αναφέρθηκαν σύγκρουση συμφερόντων και οι συγγραφείς είπαν ότι δεν έλαβαν χρηματοδότηση.
Capture_163.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης