Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Mην υποτιμάτε τo ελληνικό δράμα - Μπορεί να καταστρέψει ΕΕ και ΗΠΑ

Morgan Stanley: Mην υποτιμάτε τo ελληνικό δράμα - Μπορεί να καταστρέψει ΕΕ και ΗΠΑ
H Eλλάδα μπορεί να αντιστοιχεί μόλις στο 1 με 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, αλλά δεν χρειάζεται να υπάρχει και υπερβολικός εφησυχασμός
To ελληνικό δράμα μπορεί να σπείρει την απόλυτη καταστροφή, προειδοποιεί ο πρόεδρος του ασιατικού βραχίονα της Morgan Stanley (Morgan Stanley Asia) και οικονομολόγος του πανεπιστημίου του Yale, Stephen Roach, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, οι παράγοντες της αγοράς που στοιχηματίζουν πως τυχόν κατάρρευση της Ελλάδας θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία... θα βρεθούν μπροστά σε ένα πολύ άσχημο σοκ, εάν αυτό συμβεί τελικά.
Στην πραγματικότητα, συνεχίζει ο ίδιος, εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και αποχωρήσει από το ευρώ τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει μια ακόμη έκρηξη μιας μεγάλης φούσκας.
H Eλλάδα μπορεί να αντιστοιχεί μόλις στο 1 με 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, αλλά δεν χρειάζεται να υπάρχει και υπερβολικός εφησυχασμός, εξηγεί ο ίδιος.
"Eάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε η ελληνική κρίση θα μπορούσε να μεταδοθεί και πέρα από την Ευρώπη, ακόμη και στις ΗΠΑ", προβλέπει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης