Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Zerohedge: H Ευρώπη δεν θέλει να εξαπλωθεί το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ και την πληρώνει η Πορτογαλία

Zerohedge: H Ευρώπη δεν θέλει να εξαπλωθεί το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ και την πληρώνει η Πορτογαλία
Oι δανειστές θέλουν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε «ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα»
Τον πραγματικό λόγο, όπου Κομισιόν, ΔΝΤ και κυρίως Γερμανία αντιτίθενται σθεναρά σε κάθε ελληνική διεκδίκηση αποκαλύπτει το Zerohedge.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάλυση του αμερικανικού χρηματιστηριακού μέσου, ο λόγος για τον οποίο κάθε διεκδίκηση της ελληνικής κυβέρνησης σκοντάφτει στα «όχι» της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της Γερμανίας είναι ο κίνδυνος πολιτικής «εξάπλωσης» του φαινομένου… ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως εξηγεί, οι δανειστές θέλουν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε «ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα», το οποίο εποφθαλμιά την εξουσία, πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ελιγμών, ώστε να αποφευχθεί η λιτότητα.
Μάλιστα, αυτό το μήνυμα έχει κυρίως ως αποδέκτη την ιβηρική χερσόνησο, δηλαδή την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Άλλωστε, όπως αναφέρει το Zerohedge, παρά το γεγονός πως ούτε η Ισπανία, αλλά ούτε και η Πορτογαλία βρίσκονται σε επίσημο πρόγραμμα βοήθειας, εντούτοις η Κομισιόν και το ΔΝΤ εξακολουθούν να ασκούν έλεγχο στις εγχώριες οικονομίες και ιδίως, στης Πορτογαλίας.
Σύμφωνα με το Zerohedge, η εύρωστη κατάσταση της πορτογαλικής οικονομίας και τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού οφείλονται κυρίως στα μέτρα στήριξης της ΕΚΤ (ποσοτική χαλάρωση).
Επίσης, στην περίπτωση της Λισαβόνας, εγκυμονεί ο κίνδυνος αιφνίδιου δημοσιονομικού εκτροχιασμού, γεγονός που θα καταστήσει αναγκαία την σύναψη ενός νέου προγράμματος βοήθειας.
Επομένως, η αυστηρή τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας συνιστά απόλυτη προτεραιότητα για την Πορτογαλία.
Kαι όλα αυτά μάλιστα, λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές, όπου τα πολιτικά κόμματα αναμένεται να υιοθετήσουν μία περισσότερο φιλο-λαϊκή ρητορική.
Η εύθραυστη κατάστασης της πορτογαλικής οικονομίας αντικατοπτρίζεται καλύτερα στους κάτωθεν πίνακες:







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης