Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NBG Securities: Ο πρώτος γύρος εκλογής του ΠτΔ έδειξε ότι δύσκολα η Ελλάδα θα αποφύγει τις εκλογές

NBG Securities: Ο πρώτος γύρος εκλογής του ΠτΔ έδειξε ότι δύσκολα η Ελλάδα θα αποφύγει τις εκλογές
Πιθανή ημερομηνία πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα η 25η Ιανουαρίου 2015
Οι μετοχές των ΟΤΕ, Grivalia, Folli Follie, Μέτκα και Motor Oil θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με την NBG Securities, η οποία παραμένει επιφυλακτική για τον τραπεζικό κλάδο.
Σύμφωνα με τη σημερινή 2σέλιδη ανάλυση υπό τον τίτλο "Presidential elections, the first round results" (Προεδρική εκλογή: αποτελέσματα πρώτου γύρου), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η NBG Securities εκτιμά ότι η πρώτη εκλογή δείχνει ότι δύσκολα η Ελλάδα θα αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.
Αυτές θα μπορούν να αποφευχθούν μόνο έαν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με την NBG Securities η συντομότερη δυνατή ημερομηνία για πιθανές πρόωρες εκλογές, με βάση τον τοπικό Τύπο, είναι στις 25 Ιανουαρίου 2015.
Ο πολιτικός αυτός κίνδυνος αντικατοπτρίζεται στην απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, η οποία ανέρχεται κοντά στο 8,7%.
Επίσης, η μεταβλητότητα ενός μήνα στις ελληνικές μετοχές έχει αυξηθεί στο 76% (πηγή: Factset).
Σε αυτό το περιβάλλον, η NBG Securities πιστεύει ότι δεν θα επηρεαστούν οι μετοχές που διαθέτουν ισχυρή ισορροπία ή/και δραστηριότητα στις διεθνείς αγορές.
Αυτές είναι οι μετοχές των ΟΤΕ, Grivalia, Folli Follie, Μέτκα και Motor Oil.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης