Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 0,7% των λιανικών πωλήσεων τον Νοέμβριο, με τον ταχύτερο ρυθμό 8 μηνών

ΗΠΑ: Αύξηση 0,7% των λιανικών πωλήσεων τον Νοέμβριο, με τον ταχύτερο ρυθμό 8 μηνών
Οικονομολόγοι εκτιμούσαν άνοδο 0,4%
Με τον ταχύτερο ρυθμό οκτώ μηνών αναπτύχθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, ενισχυόμενες κατά 0,7%, υποστηριζόμενες από τις πωλήσεις αυτοκινήτων, ενδυμάτων και άλλων προϊόντων, καθώς ξεκίνησαν οι εορταστικές αγορές.
Σημειώνεται ότι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα σημείωσαν άνοδο κατά 0,4%, σε σύγκριση με αύξηση 0,3% τον Οκτώβριο με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία.
Σήμερα, Πέμπτη, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των στοιχείων για τον Οκτώβριο, σημειώνοντας ότι οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν τελικά κατά 0,5%, το ισχυρότερο αποτέλεσμα από τον Ιούνιο.
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 1,7% τον Νοέμβριο, το ισχυρότερο αποτέλεσμα από τον Αύγουστο.
Αν εξαιρεθούν οι πωλήσεις αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,5% τον Νοέμβριο, το ισχυρότερο αποτέλεσμα από τον Ιούνιο.
Οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι οι πωλήσεις, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, θα ενισχύονταν κατά 0,1% τον Νοέμβριο, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για αύξηση 0,3% τον Οκτώβριο.
Σήμερα, Πέμπτη, η ανάπτυξη των λιανικών πωλήσεων εξαιρουμένων αυτοκινήτων αναθεωρήθηκαν ανοδικά στο 0,4%.
Σημειώνεται ότι οι λιανικές πωλήσεις είναι ένα πολύ σημαντικό τμήμα της καταναλωτικής δαπάνης, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της αμερικανικής οικονομίας.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 5,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης