Τελευταία Νέα
Διεθνή

Swedbank: Κατά 9% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της τράπεζας, το γ' τρίμηνο του 2014

Swedbank: Κατά 9% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της τράπεζας, το γ' τρίμηνο του 2014
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 4,56 δισ. σουηδικές κορώνες 
Με στόχο να μειώσει το λειτουργικό κόστος της, η Swedbank, σουηδική τράπεζα, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να περικόψει γύρω στις 600 με 800 θέσεις εργασίας την επόμενη διετία.
Η ανακοίνωση ήρθε στα πλαίσια της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου 2014 και παρά του ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ενισχύθηκαν κατά 9%.
Ειδικότερα, η μεγαλύτερη δανειστική τράπεζα της Βαλτικής, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 4,56 δισ. σουηδικών κορωνών, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να ενισχύονται, επίσης, κατά 3%, σε 5,83 δισ. κορώνες.
Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 5,73 δισ. κορώνες, ήτοι αύξηση 10%, ενώ το Common Equity Tier ανήλθε σε 20,7%.
Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Michael Wolf, δήλωσε ότι στόχος της Swedbank είναι να μειώσει τα κόστη της σε 16 δισ. κορώνες, ως το 2016, έτσι ώστε να προσαρμοστεί κατάλληλα σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων.
Συμπλήρωσε, επίσης, πως «αν και δεν έχουμε δει ακόμα οικονομικές επιπτώσεις στις δραστηριότητές μας στη Βαλτική, λόγω της ουκρανικής κρίσης, εντούτοις η εύθραυστη παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάπτυξή μας σε κάθε μία από τις αγορές δραστηριοποίησής μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης