Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: SOS για την Banca Monte dei Paschi di Siena - Οκτώ οίκοι προβλέπουν πως δεν θα περάσει τα stress tests της ΕΚΤ

Reuters: SOS για την Banca Monte dei Paschi di Siena - Οκτώ οίκοι προβλέπουν πως δεν θα περάσει τα stress tests της ΕΚΤ
Τα αποτελέσματα των stress tests για τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Κυριακή 26 Οκτωβρίου
Μεγάλος είναι ο κίνδυνος η Banca Monte dei Paschi di Siena, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, να αποτύχει στα πανευρωπαϊκά stress tests της ΕΚΤ.
Η μετοχή της ιταλικής τράπεζας δέχεται αυξημένες πιέσεις το τελευταίο διάστημα, παρά το γεγονός πως τον περασμένο Ιούνιο προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 δισ. ευρώ.
Πρόσφατα η διοίκηση της Banca Monte dei Paschi di Siena διεμήνυσε πως η κεφαλαιακή θέση της τράπεζας κινείται με σταθερό βηματισμό, ωστόσο μεγαλομέτοχοι συνεχίζουν να εκφράζουν ανησυχίες για την ικανότητά της να περάσει με επιτυχία τα stress tests της ΕΚΤ.
Υπενθυμίζεται εδώ πως τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ για τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Κυριακή 26 Οκτωβρίου.
"Η Banca Monte dei Paschi di Siena φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των τραπεζών που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο αποτυχίας στα stress tests, σε 8 διαφορετικές αναλύσεις ξένων οίκων, μεταξύ των οποίων η Citigroup, η Goldman Sachs, JP Morgan, Credit Suisse", αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης