Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Στα πρόθυρα κατάρρευσης το ευρώ - Βέβαιη η διολίσθησή του στα 1,15 δολ. το 2015

Barclays: Στα πρόθυρα κατάρρευσης το ευρώ - Βέβαιη η διολίσθησή του στα 1,15 δολ. το 2015
Οι long τοποθετήσεις στο δολάριο ολοένα και ενισχύονται
Tην κατάρρευση της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου προαναγγέλλει η Barclays, μέσω της νέας έκθεσής της, υπό τον διακριτικό τίτλο "Top 10 for Q4 – Mapping out a stronger USD", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι πιέσεις στο ευρώ θα συνεχιστούν.
Το ευρωπαϊκό νόμισμα θα συνεχίσει να υποχωρεί, υπό το βάρος μάλιστα της διαρκούς αδυναμίας των γερμανικών κρατικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων αμερικανικών.
Οι long τοποθετήσεις στο δολάριο ολοένα και ενισχύονται, γεγονός που επιβεβαιώνει πως η ισχύς του αμερικανικού νομίσματος θα διατηρηθεί.
Όπως προσθέτει η Barclays, στον αντίποδα, αυξάνονται τα "μαύρα σύννεφα" πάνω από το ευρώ. Η τάση εμφανίζεται bearish (απαισιόδοξη).
Από τη στιγμή που το ευρώ έχασε και τα χαμηλά επίπεδα του 2013, ήτοι τα 1,2745 δολάρια, πλέον ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω υποχώρησή του στα επίπεδα των 1,2460 δολαρίων.
"Δεν αποκλείεται το ευρώ να υποχωρήσει έως και τα χαμηλά των 1,15 δολαρίων το 2015", προβλέπουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Barclays.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης