Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley - Παραμείνετε short στο ευρώ - Οι 4 λόγοι που το ευρωπαϊκό νόμισμα θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο

Morgan Stanley - Παραμείνετε short στο ευρώ - Οι 4 λόγοι που το ευρωπαϊκό νόμισμα θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο
Τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΚΤ στις αρχές Ιουνίου θα θέσουν το ευρώ κάτω από την αυξανόμενη πίεση των πωλητών
Τους τέσσερις λόγους για τους οποίους οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν short στο ευρώ αναλύσει η Morgan Stanley, δίνοντας το σήμα για περαιτέρω πτώση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
Σύμφωνα με την Morgan Stanley αναμένεται τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΚΤ στις αρχές Ιουνίου να θέσουν το ευρώ κάτω από την αυξανόμενη πίεση των πωλητών.
Μάλιστα παραθέτει τους τέσσερις λόγους της αδυναμίας:
- Οι ξένοι κωδικοί που κατέχουν περιουσιακά στοιχεία σε ευρώ, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν το φθηνό κόστος αντιστάθμισης για τη μείωση της έκθεσης τους
- Τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων σε ευρώ θα μειώσουν το κόστος χρηματοδότησης των περιφερειακών τραπεζών δυσανάλογα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι αποδόσεις στα περιφερειακά κρατικά ομόλογα θα μειωθούν.
Η μείωση των αποδόσεων των περιφερειακών ομολόγων θα μειώσει την ελκυστικότητα της Ευρωζώνης για τους ξένους επενδυτές.
- Το πρόγραμμα TLTRO δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να αντλήσουν 400 δισ. ευρώ επιπλέον ρευστότητας από το ευρωσύστημα.
Αρχικά, τα κεφάλαια αυτά θα πρέπει να παραμείνουν εγχώρια, θα ενισχυθεί η χορήγηση δανείων στο πλαίσιο της ευρωζώνης και θα αυξηθούν οι τιμές περιουσιακών στοιχείων.
Με την πάροδο του χρόνου, μέρος της ρευστότητας θα οδηγηθεί σε assets υψηλότερων αποδόσεων εκτός Ευρωζώνης.
- Η μείωση επενδυτικών δαπανών από τις κυβερνήσεις δείχνει ότι η ΕΚΤ θα μειώσει το πραγματικό κόστος της χρηματοδότησης.
Η πτώση των πραγματικών επιτοκίων θα μειώσει την ελκυστικότητα των περιουσιακών στοιχείων εκφρασμένων σε ευρώ την πάροδο του χρόνου, καταλήγει η Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης