Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προς απόσυρση η διάταξη που αποκελείει τους μετανάστες από το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι

Προς απόσυρση η διάταξη που αποκελείει τους μετανάστες από το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι
Ωστόσο η ρύθμιση θα επανακατατεθεί με ορισμένες βελτιώσεις
Σε απόσυρση της διάταξης, που απαγορεύει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες θα προχωρήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης κατά την απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.
Υπό αυτά τα δεδομένα, στη σχετική τροπολογία θα παραμείνει μόνο η διάταξη που αφορά στις ημερομηνίες διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών (18-25 Μαΐου).
Οι λόγοι της απόσυρσης έχουν να κάνουν κυρίως με τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αλλά και την αντίδραση των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ωστόσο αναμένεται να επαναφέρουν τη σχετική ρύθμιση με ορισμένες βελτιώσεις, καθώς για το θέμα έχει ήδη τοποθετηθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ, φέρεται να ζήτησε εξαντλητική διαβούλευση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να θεσμοθετηθούν τα απολύτως απαραίτητα.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ξεκαθαρίζει πως πάγια θέση της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν και παραμένει στο πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής «να ισχύσει το δικαίωμα του εκλέγειν για τους μετανάστες» στις αυτοδιοικητικές εκλογές .
Υπενθυμίζει μάλιστα πως το δικαίωμα αυτό δόθηκε με τις πρώτες εκλογές του «Καλλικράτη», οπότε «ψήφισε μικρός, βέβαια, αριθμός μεταναστών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης