Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η Τρόικα σχεδιάζει να παγώσει τα χρονοδιαγράμματα του νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση (3ετία) ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών πώλησης των τραπεζικών μετοχών από το ΤΧΣ ανεξαρτήτως αν καλυφθεί ή όχι το 10% των αμκ

Η Τρόικα σχεδιάζει να παγώσει τα χρονοδιαγράμματα του νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση (3ετία) ζητώντας  επίσπευση των διαδικασιών πώλησης των τραπεζικών μετοχών από το ΤΧΣ ανεξαρτήτως αν καλυφθεί ή όχι το 10% των αμκ
Ένας σχεδιασμός που μπορεί να  αλλάζει τα δεδομένα που γνωρίζαμε έως τώρα για το ελληνικό banking.
Η Τρόικα σχεδιάζει να παγώσει τα χρονοδιαγράμματα του νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση και ζητάει επίσπευση των διαδικασιών πώλησης των τραπεζικών μετοχών από το ΤΧΣ ανεξαρτήτως αν καλυφθεί ή όχι το 10% των αμκ.

Έως τώρα γνωρίζαμε ότι οι τράπεζες που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν το 10% της ελάχιστης συμμετοχής στις αμκ θα παραμείνουν εν δυνάμει ιδιωτικές και μετά το πέρας της 3ετίας το ΤΧΣ θα έχει το δικαίωμα να πουλάει μετοχές των τραπεζών έχοντας προφανώς ενημερώσει έγκαιρα τους παλαιούς μετόχους και ειδικά αυτούς που κάλυψαν το 10% των αμκ και διαθέτουν και warrants.
Γνωρίζαμε ότι ουσιαστικά οι τράπεζες που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν το 10% των αμκ θα πάρουν άτυπα παράταση ζωής 3 χρόνια έως ότου αναζητήσουν νέα κεφάλαια.
Όμως σύμφωνα με πηγή στην Τρόικα και σε στέλεχος τεχνικού κλιμακίου επί των τραπεζών μας ανέφερε μια διαφορετική και σίγουρα άκρως ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το ελληνικό banking.
«Η Τρόικα επεξεργάζεται μεταξύ πολλών σχεδίων ένα πλάνο ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα, ώστε το ΤΧΣ να μπορεί να πουλάει πολύ νωρίτερα μετοχές τραπεζών σε σχέση με την νομοθεσία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Αυτή θα είναι και η πίεση στις τράπεζες να αναζητήσουν νέους μετόχους ή νέους στρατηγικούς συμμάχους ή νέα κεφάλαια πολύ νωρίτερα από τα προκαθορισμένα χρονικά πλαίσια.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει ευρύτερο σχέδιο.
Οι κρατικές τράπεζες θα επιχειρηθεί να ιδιωτικοποιηθούν πολύ σύντομα ενώ οι εν δυνάμει ιδιωτικές θα υποχρεωθούν να βρουν πολύ νωρίτερα κεφάλαια για να περάσουν στον ιδιωτικό έλεγχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης