Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Αναστολή της πληρωμής του φόρου πρώτης κατοικίας αποφάσισε η κυβέρνηση Letta

tags :
Ιταλία: Αναστολή της πληρωμής του φόρου πρώτης κατοικίας αποφάσισε η κυβέρνηση Letta
Αναστέλλει την πληρωμή της δόσης του Ιουνίου για τον φόρο πρώτης κατοικίας καθώς και την αναχρηματοδότηση του έκτακτου ταμείου ανεργίας η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Enrico Letta, μετά από σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.
«Οι αποφάσεις μας δίνουν τις πρώτες αναγκαίες απαντήσεις στις οικογένειες, στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.
Η μετάθεση της προθεσμίας για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου για την πρώτη κατοικία, που έληγε στο τέλος του επόμενου μηνός, εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικού ανακαθορισμού του συγκεκριμένου φόρου (Imu). Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τον Αύγουστο.
Το «πάγωμα» του Imu ισχύει και για τα αγροτεμάχια και τα ακίνητα γεωργικής χρήσης, όχι όμως για τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, παρά τα επίμονα αιτήματα που έχουν προβάλλει οι ενώσεις Confindustria και Confartigianato.
Αναχρηματοδοτείται, επίσης, με 1 δισεκατομμύριο ευρώ, το έκτακτο ταμείο ανεργίας, το οποίο κινδύνευε να μείνει χωρίς ρευστό τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες.
Η λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στην δημόσια διοίκηση μετατίθεται από την 31η Ιουλίου στην 31η Δεκεμβρίου του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης