Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

ΧΑΑ: Επόμενος στόχος το κλείσιμο του πτωτικού “gap” στις 613,38 μονάδες

tags :
ΧΑΑ: Επόμενος στόχος το κλείσιμο του πτωτικού “gap” στις 613,38 μονάδες
“Με την απόφαση, την περασμένη Παρασκευή, της ΕΚΤ να αγοράζει ομόλογα του EFSF των Ελληνικών Τραπεζών, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη των 545 μονάδων αφήνοντας μάλιστα ανοδικό gap στις 550,1 μονάδες” επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Ενώ στο επίκεντρο της καθημερινής ειδησιογραφίας παραμένει το θέμα της αξιολόγησης, καθημερινά βομβαρδίζονται οι επενδυτές από δηλώσεις είτε θετικές για ταχεία ολοκλήρωση της, είτε αρνητικές ότι χρειάζονται ακόμη αρκετές εβδομάδες. Σε αυτό το περιβάλλον, η πιο συνετή στάση για τους επενδυτές είναι της αποχής, ως ότου υπάρξουν εξελίξεις που θα τους επιτρέψουν να διαμορφώσουν την επενδυτική τους στρατηγική.

Η πιθανότητα θετικής κατάληξης στις διαπραγματεύσεις Θεσμών-Κυβέρνησης έφερε την άμεση ανοδική διάσπαση των 585 μονάδων και στη συνέχεια στόχος θα είναι το κλείσιμο του πτωτικού “gap” στις 613,38 μονάδες και προσέγγιση της περιοχής των 620 μονάδων που λογικά θα συναντήσει την ισχυρή αντίσταση του ΚΜΟ 200 ημερών που κινείται πτωτικά και σήμερα βρίσκεται στις 625 μονάδες.

Τα χθεσινά στοιχεία της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα και οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας για κλείσιμο του Ασφαλιστικού ήταν ένα πρώτο θετικό βήμα. Με αυτά άλλαξε άρδην το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση, με αποτέλεσμα το θετικό γύρισμα του Δείκτη και κλείσιμο του πτωτικού “gap” στις 588,74 μονάδες, με αυξημένο μάλιστα τζίρο στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης. Η αυριανή συνεδρίαση αναμένεται να δώσει την επιβεβαίωση της διάσπασης.

Κρίσιμο το σημερινό Eurogroup που δεν αναμένονται οριστικές αποφάσεις, αλλά αναμένεται να καταγραφεί η πρόοδος και οι συγκλίσεις και να αποσαφηνιστεί ποιες είναι οι διαφορές. Κρίσιμο επίσης αν οριστεί έκτακτο Eurogroup για την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η αβεβαιότητα θα συνεχιστεί και τον Μάιο, κάτι που με παλαιότερες δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών είχε χαρακτηρίσει πολύ δυσάρεστη εξέλιξη” τονίζει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης