Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Alpha Bank: Προχωρά σε υποχρεωτική επαναγορά προνομιούχων τίτλων αξίας 7,795 εκατ. - Με discount 65% η επαναγορά - Οι κάτοχοι των τίτλων δύνανται να προσφύγουν στο δικαστήριο του Jersey

tags :
Alpha Bank: Προχωρά σε υποχρεωτική επαναγορά προνομιούχων τίτλων αξίας 7,795 εκατ. - Με discount 65% η επαναγορά - Οι κάτοχοι των τίτλων δύνανται να προσφύγουν στο δικαστήριο του Jersey
Σε υποχρεωτική επαναγορά προνομιούχων τίτλων αξίας 7,795 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ότι προχωρά η Alpha Bank. H επαναγορά θα πραγματοποιηθεί με discount 65%.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Alpha Bank A.E. προβαίνει, σύμφωνα με το άρθρο 117(1) του Companies (Jersey) Law 1991, όπως έχει τροποποιηθεί (ο “Νόμος”), σε ανακοίνωση, σήμερα, στους εναπομείναντες κατόχους (οι “Κάτοχοι Τίτλων”) των Ευρώ 300.000.000 (Σειρά A) Floating Rate Άνευ Σωρευτικού Μερίσματος Άνευ Ψήφου Προνομιούχων Κινητών Αξιών (Non-cumulative Guaranteed Non-voting Preferred Securities) (οι “Προνομιούχοι Τίτλοι Σειράς Α”) [Series A Preferred Securities] εκδόσεως της Alpha Group Jersey Limited (ο “Εκδότης”), τα χαρακτηριστικά των οποίων παρατίθενται κατωτέρω.
Την 19 Απριλίου 2013, απευθύνθηκε πρόταση από την Τράπεζα προς τους Κατόχους Τίτλων για αγορά των Προνομιούχων Τίτλων Σειράς Α [Series A Preferred Securities] με την καταβολή τοις μετρητοίς της Τιμής Επαναγοράς που αναφέρεται κατωτέρω (η “Πρόταση”). Η Πρόταση απευθύνθηκε υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στο, από 19 Απριλίου 2013, Πληροφοριακό Σημείωμα (το “Πληροφοριακό Σημείωμα”) [Tender Offer Memorandum] που συνέταξε η Τράπεζα. Λέξεις που ορίζονται στην παρούσα ανακοίνωση έχουν το νόημα που τους αποδίδεται στην περιγραφή των Προνομιούχων Τίτλων Σειράς Α [Series A Preferred Securities], εκτός εάν προκύπτει διαφορετικά από τα συμφραζόμενα.
Η Τράπεζα ανακοινώνει ότι επιθυμεί να αποκτήσει τώρα και ότι σκοπεύει να ασκήσει το δικαίωμά της εκ του άρθρου 117 του Νόμου να αποκτήσει τους Προνομιούχους Τίτλους Σειράς Α [Series A Preferred Securities] που κατέχουν οι Κάτοχοι Τίτλων.
Συνέπεια της παρούσης Ανακοινώσεως είναι ότι η Τράπεζα θα δικαιούται και υποχρεούται να αποκτήσει όλους τους Προνομιούχους Τίτλους Σειράς Α [Series A Preferred Securities] υπό τους όρους της Προτάσεως έξι εβδομάδες μετά την ημερομηνία της παρούσης Ανακοινώσεως. Αυτό τελεί υπό την επιφύλαξη του δικαιώματος των Κατόχων Τίτλων εκ του άρθρου 121 του Νόμου να ασκήσουν αίτηση στο Βασιλικό Δικαστήριο (Royal Court) του Jersey εντός έξι εβδομάδων από την ημερομηνία της παρούσης Ανακοινώσεως για την έκδοση διαταγής που να προβλέπει είτε ότι η Τράπεζα δεν θα δικαιούται ούτε θα υποχρεούται να αποκτήσει τους Προνομιούχους Τίτλους Σειράς Α [Series A Preferred Securities] του συγκεκριμένου Κατόχου Τίτλων είτε ότι διαφορετικοί όροι από αυτούς της Προτάσεως πρέπει να ισχύσουν για την εξαγορά. Εάν οιοσδήποτε Κάτοχος Τίτλων ασκήσει την εν λόγω αίτηση, ο εν λόγω Κάτοχος Τίτλων δύναται να ζητήσει νομική συμβουλή.
Σύμφωνα με τους όρους της Προτάσεως, η τιμή αγοράς (εκπεφρασμένη σε ποσοστό), στην οποία θα αποκτούσε η Τράπεζα τους Προνομιούχους Τίτλους Σειράς Α [Series A Preferred Securities] που θα προσφέρονταν και θα γίνονταν αποδεκτοί από αυτήν, ήταν η Τιμή Επαναγοράς που εμφανίζεται στον κατωτέρω πίνακα (η “Τιμή Επαναγοράς”), σε κάθε περίπτωση υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στο Πληροφοριακό Σημείωμα [Tender Offer Memorandum] και με την επιφύλαξη των διατάξεων του Νόμου. Η υποχρεωτική εξαγορά που περιγράφεται στην παρούσα θα γίνει στην Τιμή Επαναγοράς.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ όλη την ανακοίνωση της Αlpha Bank για την υποχρεωτική επαναγορά τίτλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης