Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Συνεδριάζει εκ νέου την Πέμπτη το ΣτΕ για την ΕΡΤ μετά από πρωτοβουλία Μενουδάκου - Κρίθηκε επιβεβλημένο μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις διαφορετικές ερμηνείες

tags :
Συνεδριάζει εκ νέου την Πέμπτη το ΣτΕ για την ΕΡΤ μετά από πρωτοβουλία Μενουδάκου - Κρίθηκε επιβεβλημένο μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις διαφορετικές ερμηνείες
Συνεδριάζει εκ νέου αύριο Πέμπτη και ώρα 18:00 (και όχι στις 16:00, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί) η επιτροπή αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να εξετάσει εκ νέου την υπόθεση της ΕΡΤ, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις διαφορετικές ερμηνείες που δόθηκαν μετά την ανακοίνωση της επίσημης απόφασής του ΣτΕ τη Δευτέρα.
Όπως ανακοινώθηκε, συνέρχεται αύριο, στις 16:00, κεκλεισμένων των θυρών, η επιτροπή αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να εξετάσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητείται να ανασταλεί η από 11.6.2013 απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η Επιτροπή θα συγκληθεί με πρωτοβουλία του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Κ. Μενουδάκου και στην οποία θα λάβουν μέρος λόγω της σοβαρότητας του θέματος πέντε ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.
Η σύγκληση της Επιτροπής σύμφωνα με πληροφορίες κρίθηκε αναγκαία μετά το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί από τις αντιφατικές ερμηνείες, που γίνονται από πολιτικούς και νομικούς στην απόφαση Μενουδάκου για προσωρινό άνοιγμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, υπό τους όρους που θα αποφασίσει η κυβέρνηση.
Ο Πρόεδρος του ΣτΕ που διέψευσε αργά χθες το βράδυ «διευκρινήσεις» της απόφασής του που αποδόθηκαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήεων στον ίδιο ή σε μέλη του δικαστηρίου, αναμένεται να εκδώσει και σήμερα και δεύτερη διάψευση.
Η απόφαση της Επιτροπής αναστολών που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον σύμφωνα με πληροφορίες θα εκδοθεί πιθανότατα την προσεχή Τρίτη, καθώς μεσολαβεί η αργία του Αγίου Πνεύματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης