Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Δραματική η εικόνα στο δικαίωμα της Εθνικής τράπεζας – Υποχωρεί -62% στα 1,72 ευρώ - Άνοιξε με απώλειες -83,15% - Απόλυτα αναμενόμενη η πίεση που ασκείται

Δραματική η εικόνα στο δικαίωμα της Εθνικής τράπεζας – Υποχωρεί -62% στα 1,72 ευρώ  - Άνοιξε με απώλειες -83,15% - Απόλυτα αναμενόμενη η πίεση που ασκείται
(upd5) Ισχυρότατες πιέσεις ασκούνται στο δικαίωμα της Εθνικής που ξεκίνησε σήμερα να διαπραγματεύεται στην τιμή των 4,47 ευρώ.
Στο άνοιγμα εμφάνισε απώλειες -83,15% πέφτοντας έως το χαμηλό των 0,75 ευρώ για να μετριαστούν οι πιέσεις στην συνέχεια, ενώ στο υψηλό ημέρας έφτασε έως τα 3,11 ευρώ όταν έχανε -30,11%.
Πάντως, οι πιέσεις παραμένουν πάρα πολύ έντονες, με το δικαίωμα να βρίσκεται στα 1,71 ευρώ με πτώση -62%!
Έχουν διακινηθεί 6,3 εκατ. δικαιώματα, με τζίρο 13 εκατ. ευρώ.
Αντίστοιχα η μετοχή της Εθνικής άνοιξε στα 4,53 ευρώ όμως - παρ' ότι κινήθηκε και θετικά - δέχεται πιέσεις στο -4% στην τιμή των 4,32 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι σήμερα  30 Μάιου ξεκίνησε  η διαπραγμάτευση των μετοχών της Εθνικής καθώς και το δικαίωμα.
Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων είναι 30 Μάιου με 7 Ιουνίου ενώ στις 13 Ιουνίου ολοκληρώνεται η αύξηση κεφαλαίου.
Για την αμκ των 9,75 δισεκ. ευρώ θα εκδοθούν 2,274 δισεκ. μετοχές με τιμή διάθεσης 4,29 ευρώ.
Με δεδομένο ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου, συνολικά κατέχουν 13% θα πωλήσουν τα δικαιώματα τους πιέζοντας σημαντικά τις τιμές προσεχώς.
Παράλληλα και οι μικροεπενδυτές δεν φαίνεται στην πλειοψηφία τους να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου οπότε και αυτοί θα πωλήσουν τα δικαιώματα τους.
Οι ξένοι επενδυτές επίσης είτε δεν θα τα ασκήσουν είτε θα πωλήσουν.
Υπενθυμίζεται ότι τα νομικά πρόσωπα ξένοι και εγχώριοι κατέχουν το 35,5% της Εθνικής, οι ιδιώτες 45,8% και τα ασφαλιστικά Ταμεία 13,04%.
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τα δικαιώματα της Εθνικής θα πιεστούν πολύ περισσότερο από τις πιέσεις που ασκήθηκαν στην Alpha bank.
Αυτά τα επισημαίναμε ήδη από χθες και μέχρι τώρα οι εκτιμήσεις επαληθεύονται 100%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης