Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Να σταματήσουν οι αυταπάτες – Επενδυτές προσέξτε μετά τις ανακοινώσεις για τις τιμές των αμκ έρχεται μεγάλη πτώση στις τράπεζες – Χωρίς προηγούμενο η διόρθωση που έρχεται στην Εθνική λόγω αρνητικής θέσης και P/BV

tags :
 Να σταματήσουν οι αυταπάτες – Επενδυτές προσέξτε μετά τις ανακοινώσεις για τις τιμές των αμκ έρχεται μεγάλη πτώση στις τράπεζες – Χωρίς προηγούμενο η διόρθωση  που έρχεται στην Εθνική λόγω αρνητικής θέσης και P/BV
Να σταματήσουν οι αυταπάτες και οι ενθουσιασμοί.
Να σταματήσουν οι ψευδαισθήσεις.
Επενδυτές προσέξτε ο χρόνος ωραιοποίησης των μετοχών των τραπεζών τελειώνει.

Πολύ άμεσα οι τράπεζες θα ανακοινώσουν τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου και η εξέλιξη αυτή θα σηματοδοτήσει νομοτελειακά το τέλος της  διαδικασίας ωραιοποίησης που λαμβάνει χώρα.
Αν υιοθετηθεί το βασικό σενάριο για τον καθορισμό της τιμής της αμκ ο μέσος όρος των 50 ημερών μείον 50% αυτό σημαίνει ότι η Εθνική θα έχει τιμή μεταξύ 0,37 και 0,38 ευρώ.
Η Alpha 0,43 ευρώ και η Πειραιώς 0,11 ευρώ προ των reverse split.
Με βάση την παρελθούσα εμπειρία, οι χρηματιστηριακές τιμές τείνουν να συγκλίνουν με τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου όπερ σημαίνει ότι οι τράπεζες έχουν περιθώρια πτώσης 40% έως 60%.
Όμως προσοχή το πιο ενδιαφέρον στοιχείο κρύβεται στα P/BV.
Η Alpha bank και εν συνεχεία η Πειραιώς είναι οι καλύτερα αποτιμημένες τράπεζες καθώς εμφανίζουν τιμή προς λογιστική αξία 0,65 και 0,9 έναντι 0,65 του μέσου ευρωπαικού όρου.
Αντιθέτως η Εθνική τράπεζα είναι υπερβολικά υπερτιμημένη με P/BV 1,8  που σημαίνει ότι πέραν της πτώσης που θα υποστεί η μετοχή λόγω της τιμής της αμκ θα υπάρξουν ισχυρές πιέσεις και λόγω του υπερβολικά υψηλού P/BV.
Όλα αυτά τα αναφέρουμε με στόχο ο επενδυτής – μέτοχος να σταθμίσει όλες τις παραμέτρους.
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι μόνο τα warrants των τραπεζών έχουν μια αξία και αποτελούν επενδυτικό εργαλείο.
Επενδυτές να είστε προσεκτικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης