Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ο διοικητής της BoI, F. Saccomani, ΥΠΟΙΚ της νέας ιταλικής κυβέρνησης - Ο Letta ανακοινώνει το υπουργικό συμβούλιο, μετά από δίωρο τετ-α-τετ με τον Napolitano - Αύριο ορκίζεται η κυβέρνηση

tags :
Ο διοικητής της BoI, F. Saccomani, ΥΠΟΙΚ της νέας ιταλικής κυβέρνησης - Ο Letta ανακοινώνει το υπουργικό συμβούλιο, μετά από δίωρο τετ-α-τετ με τον Napolitano - Αύριο ορκίζεται η κυβέρνηση
O Εnrico Letta, επίσημα νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, ύστερα από δίωρη συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο, Giorgio Napolitano, ανακοινώνει τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου. Ως υπουργός Οικονομικών ορίστηκε ο διοικητής της Bank of Italy, Fabrizio Saccomani. Yπουργός Εξωτερικών η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος και ιστορικό στέλεχος του κόμματος των ριζοσπαστών, Emma Bonino και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΣ ο ΓΓ του κόμματος του Silvio Berlusconi, Αngelino Alfano.
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετείται η Anna Maria Cancellieri, τεχνοκράτης, μέχρι τώρα υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μοnti. για το υπουργείο Εργασίας, επελέγη ο Enrico Giovannini, επικεφαλής του ιταλικού στατιστικού ινστιτούτου.
Ο Letta και οι υπουργοί του θα ορκιστούν αύριο, Κυριακή, στις 12:30 ώρα Ελλάδος. Πάντως, τα μέλη του υπουργικού δεν θα ξεπερνούν τα 20, ενώ εκτός έμειναν μεγάλα ονόματα. "Μια κυβέρνηση με πολλές γυναίκες, με γνώμονα την γνώση και την ανανέωση", χαρακτηρίζει το σχήμα ο Letta.
Οι υπουργοί με χαρτοφυλάκιο είναι δεκατρείς, ενώ επτά είναι εκείνοι άνευ χαρτοφυλακίου.
Από τους υπουργούς της κυβέρνησης 7 είναι της κεντροαριστεράς, 6 της κεντροδεξιάς, 3 της κεντρώας συμμαχίας του Monti και οι υπόλοιποι τεχνοκράτες.

O Matteo Renzi, δήμαρχος Φλωρεντίας και εκ των βασικών διεκδικητών για την ηγεσία του Δημοκρατικού κόμματος εκτίμησε πως το Δημοκρατικό κόμμα θα στηρίξει την κυβέρνηση Letta. Αντίστοιχες διαβεβαιώσεις υπήρξαν χθες και από τις κεντρώες δυνάμεις του απερχόμενου πρωθυπουργού, Mario Monti.
Η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση από τη Βουλή και τη Γερουσία αναμένεται να ακολουθήσει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
"Είναι μια κυβέρνηση πολιτική, υπέρ του συμφέροντος της χώρας και της Ευρώπης", διαβεβαιώνει ο Napolitano.
Tα δυο μεγαλύτερα κόμματα-οι Δημοκρατικοί και ο Λαός της Ελευθερίας- συμμετέχουν δυναμικά στην νέα κυβέρνηση. H  ηλικιακή ανανέωση και η παρουσία επτά γυναικών στην κυβερνητική ομάδα ερμηνεύεται ως καινοτόμο μήνυμα προς την χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης