Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στο Eurogroup της 13ης Μαϊου η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα - Στο μικροσκόπιο των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών η έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας

tags :
Στο Eurogroup της 13ης Μαϊου η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα - Στο μικροσκόπιο των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών η έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας
Στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) της 13ης Μαϊου αναμένεται το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Αθήνα.
"Το Eurogroup πιθανότατα θα λάβει απόφαση για την επόμενη δόση προς την Ελλάδα στις 13/5" δήλωσε πριν από λίγο κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ταυτόχρονα, ο ίδιος αξιωματούχος εξέφρασε την πιθανότητα πως μέχρι το Eurogroup της 13ης/5 θα είναι έτοιμη από την τρόικα η έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Στο μεταξύ, κατατέθηκε σήμερα στη βουλή το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή.
Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται όλα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα για να καταβληθούν οι δόσεις των 8,8 δισ. ευρώ.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr, τα εύσημα στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα αποδίδει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, ενώ υπεραμύνεται για άλλη μια φορά της πολιτικής λιτότητας.
«Η Ελλάδα είχε πέρυσι μικρότερο έλλειμμα από αυτό που αναμενόταν, αύξησε τις εξαγωγές της σε τρίτες χώρες, ενώ η ανεργία μειώνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός αξιωματούχος.
Παράλληλα υπεραμύνθηκε της πολιτικής διάσωσης που εφαρμόζει η ευρωζώνη, με την καθοδήγηση της Γερμανίας, κι έχει στο επίκεντρό της τη λιτότητα.
«Η πολιτική διάσωσης του ευρώ αποδίδει», επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών. Στη συνέντευξή που παραχώρησε στο περιοδικό «Impulse», ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας, αναφέρει:
«Πάντα λέγαμε ότι αν οι χώρες αντιμετωπίσουν αξιόπιστα τα προβλήματά τους -στην περίπτωση της Ελλάδας την οικονομική «τσαπατσουλιά» και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας- τότε θα τους δοθεί ο απαραίτητος χρόνος. Αυτή είναι η φιλοσοφία των προγραμμάτων διάσωσης. Και λειτουργεί».
Δηλώνει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «πίσω από την Ευρώπη βρίσκεται η ιδέα τού να αποδεχόμαστε ότι οι άλλοι είναι διαφορετικοί και αποφασίζουν οι ίδιοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης