Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή επίθεση Le Pen σε Macron: Είναι επικίνδυνος, στέλνει στρατό στην Ουκρανία για την προσωπική προβολή και το υπερεγώ του

Σφοδρή επίθεση Le Pen σε Macron: Είναι επικίνδυνος, στέλνει στρατό στην Ουκρανία για την προσωπική προβολή και το υπερεγώ του
Η Le Pen τον κατηγορεί ότι με την αποστολή στρατού στην Ουκρανία «θέλει να τροφοδοτήσει το υπερεγώ του»
Η ηγέτιδα της γαλλικής αντιπολίτευσης Marine Le Pen επέκρινε με δριμύτητα τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron σχετικά με τις δηλώσεις του για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Η Le Pen τον κατηγορεί ότι με την αποστολή στρατού στην Ουκρανία, «θέλει να τροφοδοτήσει το υπερεγώ του».
Η λεκτική της επίθεση στον Γάλλο πρόεδρο έρχεται καθώς έρχονται στην δημοσιότητα νέα για την ανάπτυξη της Λεγεώνας των Ξένων στην Ουκρανία, με το σώμα να έχει ήδη θύματα.
Σε συνέντευξή της στο BFMTV και το RMC, η Le Pen είπε ότι ο Macron δεν έδωσε την πραγματική εικόνα της σύγκρουσης στην Ουκρανία και τόνισε πως ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να στείλει δυνάμεις στην Ανατολική Ευρώπη για προσωπική προβολή, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο
«Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, χρησιμοποιούν την ουκρανική σύγκρουση για να δώσουν μια ψεύτικη εικόνα», είπε η αρχηγός της αντιπολιτευόμενης κοινοβουλευτικής ομάδας Εθνικός Συναγερμός, προσθέτοντας ότι o Macron «θέλει να στείλει στρατεύματα για ένα θέμα εγωισμού και προσωπικής προβολής. »
Η Le Pen κατήγγειλε επίσης τη θέση του Γάλλου προέδρου για μια ευρωπαϊκή άμυνα που περιλαμβάνει πυρηνικά όπλα, αφού είπε ότι είναι πρόθυμος να «ανοίξει τη συζήτηση» για αυτό το θέμα.
«Όχι μόνο δεν θέλω να μοιραστώ, αλλά θέλω ακόμη και να κατοχυρώσω συνταγματικά ότι καμία διανομή κανενός είδους πυρηνικού αποτρεπτικού μας μέσου δεν θα είναι δυνατή», είπε στη συνέντευξή της.

Σε σύγχυση ο Macron

Στις 2 Μαΐου 2024, ο Macron επανέλαβε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων να πολεμήσουν στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία και σε συνέντευξή του στο The Economist, ο Γάλλος πρόεδρος τα άφησε όλα ανοικτά.
Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι «εάν η Ρωσία αποφασίσει να προχωρήσει παραπέρα, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να θέσουμε όλοι στον εαυτό μας αυτό το ερώτημα» της αποστολής στρατευμάτων και χαρακτήρισε την άρνησή του να αποκλείσει μια τέτοια κίνηση ως «στρατηγική αφύπνισης για τους ομολόγους μου .»
Ωστόσο, τελώντας σε απόλυτη σύγχυση ο Macron δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping ότι η Γαλλία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία.
«Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία ή τον ρωσικό λαό», είπε στις 6 Μαΐου μετά τη συνάντηση με τον Xi, ο οποίος βρίσκεται σε ευρωπαϊκή περιοδεία.
Η δήλωση του Macron έγινε λίγο αφότου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Γάλλο πρεσβευτή στη Μόσχα, Pierre Lévy, για να διευκρινίσει τις «πολεμικές δηλώσεις της γαλλικής ηγεσίας» σχετικά με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Καταδικασμένο σε αποτυχία το σχέδιο του Macron

«Τονίστηκε ότι οι προσπάθειες των γαλλικών αρχών να δημιουργήσουν κάποια στρατηγική αβεβαιότητα για τη Ρωσία με τις ανεύθυνες δηλώσεις τους για πιθανή αποστολή δυτικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία είναι καταδικασμένες σε αποτυχία», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας θα επιτύχει τα καθήκοντα και τους στόχους της.
Ο Aleksey Pushkov, πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κατηγόρησε τον Macron ως «υποκριτή» επειδή είπε ότι η Γαλλία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία.
«Η δημαγωγία του Macron είναι κούφια και υποκριτική.
Το πιο σημαντικό, δεν αλλάζει την ουσία του θέματος.
Εάν στείλει τον στρατό του να πολεμήσει τη Ρωσία, θα μετατρέψει τη Γαλλία σε μια χώρα που μάχεται ενάντια στη Ρωσία και τον λαό της», είπε στο Telegram, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με κινεζικές πηγές, γαλλικά στρατεύματα έχουν ήδη σταλεί στην Ουκρανία.

Γιατί ο Macron έστειλε τη Λεγεώνα των Ξένων

Το σχόλιο του Pushkov για τις κινεζικές πηγές έρχεται καθώς ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Stephen Bryen ισχυρίστηκε ότι η Γαλλία έχει ήδη αναπτύξει τη Λεγεώνα των Ξένων στην Ουκρανία.
Ο Bryen, δήλωσε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 4 Μαΐου στην εφημερίδα Asia Times ότι η Γαλλία έστειλε στην Ουκρανία μια πρώτη ομάδα περίπου 100 στρατιωτών από τη Λεγεώνα των Ξένων από τους περίπου 1.500 που σχεδιάζει να αναπτύξει στη χώρα.
Στρατιώτες από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Λεγεώνας των Ξένων έχουν ήδη αναπτυχθεί «για την υποστήριξη της Ουκρανικής 54ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στο Slavyansk», έγραψε ο Bryen στο άρθρο του.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον στρατιωτικό ανταποκριτή Boris Rozhin, η Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων που στάλθηκε στην Ουκρανία έχει τις πρώτες της απώλειες σε συγκρούσεις με τον ρωσικό στρατό κοντά στο Chasiv Yar.
Ο Rozhin είπε στο Telegram του ότι η Λεγεώνα των Ξένων δεν είναι «στρατιώτες TikTok» που ήρθαν στην Ουκρανία για να βγάλουν γρήγορα χρήματα και να τραπούν, όπως συνέβη με πολλούς από τους ξένους μαχητές που πήγαν στην Ουκρανία το 2022 και το 2023.
Πρόσθεσε ότι «υψηλά εκπαιδευμένο και επαγγελματικό στρατιωτικό προσωπικό από χώρες του ΝΑΤΟ» έχει ήδη μπει στη μάχη.
Ο Macron έχει χρησιμοποιήσει την ανάπτυξη της Λεγεώνας των Ξένων ως παραθυράκι, καθώς το σώμα είναι ουσιαστικά ένας δοξασμένος στρατός μισθοφόρων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης