Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ο Πανίκος Πούρος θα αναλάβει τελικά τη (μεταβατική) προεδρία στο ΔΣ της Τρ. Κύπρου, μετά το νομικό κώλυμα που προέκυψε με τον Αλέξη Γαλανό

tags :
Ο Πανίκος Πούρος θα αναλάβει τελικά τη (μεταβατική) προεδρία στο ΔΣ της Τρ. Κύπρου,  μετά το νομικό κώλυμα που προέκυψε με τον Αλέξη Γαλανό
Ο Πανίκος Πούρος θα είναι τελικά ο νέος πρόεδρος στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που επικαλούνται τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.
Ο Π. Πούρος μαζί με το νέο ΔΣ θα κληθούν να διαχειριστούν τη μεταβατική περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης της τράπεζας και την εκλογή του νέου ΔΣ από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.
Ο κ. Πούρος είναι πρώην Γενικός Διευθυντής Υπουργείων και επιλέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης, μετά το νομικό κώλυμα που προέκυψε από την επιλογή του Αλέξη Γαλανού, δημάρχου Αμμοχώστου και το θέμα του ασυμβίβαστου, αφού ο ίδιος δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει τη Δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Τι ανέφερε από τις 15:09 το www.bankingnews.gr

Νομικό κώλυμα καθυστερεί τις διαδικασίες για το νέο ΔΣ στην Τρ. Κύπρου - Δεν είναι συμβατός ο διορισμός Γαλανού στην προεδρία - Συστάθηκε διευθυντική Ομάδα Εναρμόνισης για την απορρόφηση των δραστηριοτήτων της Λαϊκής από την Κύπρου


Νομικά κωλύματα φέρεται να προκύπτουν όσον αφορά στο ενδεχόμενο διορισμού του Αλέξη Γαλανού στην προεδρία της Τράπεζας Κύπρου.
Τελευταίες πληροφορίες από τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως δεν μπορούν να ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια που προκύπτουν σε σχέση με το διορισμό του Αλ. Γαλανού στο ΔΣ της Τρ. Κύπρου, καθώς ο ίδιος είναι δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου και ταυτόχρονα πρόεδρος της Ένωσης Δήμων.
Κατά την αρμόδια νομική υπηρεσία, δεν θα είναι συμβατός τυχόν διορισμός του Αλέξη Γαλανού στο ΔΣ της τράπεζας Κύπρου. Για αυτό το λόγο κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα φαίνεται να εξετάζουν τώρα τις πιθανές επιλογές για τον διορισμό άλλου προσώπου στη θέση του προέδρου.
Όπως αποκαλύπτει το Stockwatch, ο πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησε εκτενώς το θέμα του ΔΣ της Τρ. Κύπρου με το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Π. Δημητριάδη κατά τη σημερινή τους συνάντηση, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε κοινό πρόσωπο το οποίο να αποδεχθεί και να αναλάβει τα ηνία της Τρ. Κύπρου.
Νωρίτερα ο Αλέξης Γαλανός είχε συνάντηση με τον κ. Δημητριάδη. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Γαλανός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το γράμμα του νόμου του απαγορεύει να αναλάβει την προεδρία του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου.
Την ίδια ώρα, διευθυντική Ομάδα Εναρμόνισης έχει συστήσει ο διαχειριστής της Τράπεζας Κύπρου Ντίνος Χριστοφίδης με στόχο την όσο το δυνατό πιο σύντομη εναρμόνιση και σύγκλιση των δραστηριοτήτων των δύο τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής.
Σύμφωνα πάντα με το Stockwatch, σημείωμα που απέστειλε ο κ. Χριστοφίδης στο προσωπικό αναφέρει ότι σε συνέχεια της παράλληλης λειτουργίας των δύο τραπεζών γα την περίοδο σταθεροποίησης, έχει αρχίσει η απορρόφηση των δραστηριοτήτων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας από την Τρ. Κύπρου.
Η Διευθυντική Ομάδα Εναρμόνισης αποτελείται από τους επικεφαλής του κάθε τομέα δραστηριότητας οι οποίοι έχουν και την ευθύνη διαχείρισης του.
Οι τομείς δραστηριότητας σε επίπεδο Συγκροτήματος ανά Γενική Διεύθυνση περιλαμβάνουν:
Πληροφορικής και Συστημάτων: Λεωνίδας Εισοδίου
Χρηματοοικονομικών Αγορών: Χριστάκης Πατσαλίδης
Λιανικής Τραπεζικής: Χάρης Πουαγκαρέ
Μεγάλων Επιχειρήσεων: Χάρης Στασόπουλος
Λειτουργικές Εργασίες: Άριστος Στυλλιανού
Υπηρεσίες Εσωτερικού Ελέγχου: Κωνσταντίνος Τσολάκης
Διαχείρισης Κινδύνων: Ροδούλα Χατζήκυριακου
Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού: Γιώργος Χριστοδουλίδης
Η κ. Χατζήκυριακου είναι το μόνο στέλεχος που προέρχεται από τη Λαϊκή Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης