Τελευταία Νέα
Διεθνή

Imamoglu κατά Ευρώπης για Γάζα: Δεν υπερασπίζεται τις δημοκρατικές αξίες που πρεσβεύει

Imamoglu κατά Ευρώπης για Γάζα: Δεν υπερασπίζεται τις δημοκρατικές αξίες που πρεσβεύει
«Αυτό οδηγεί στην αμφισβήτηση της φύσης της Ευρώπης ως ενός παγκόσμιου έργου ειρήνης»
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρώπη δεν υπερασπίζεται τις αξίες που πρεσβεύει επιτρέποντας να συμβαίνουν όσα συμβαίνουν στη Γάζα, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ekrem Imamoglu, μιλώντας στο Συνεδριακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης ενώπιον εκπρόσωπων χωρών-μελών της ΕΕ.
Ο κ. Imamoglu ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η απάντηση που έδωσαν οι σημερινές κυβερνήσεις στην Ευρώπη ή μάλλον απέτυχαν να δώσουν σε αυτό που συνέβη στη Γάζα, σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπερασπιστούν τις ανθρώπινες αξίες της Ευρώπης με συνέπεια «ορισμένες κυβερνήσεις να καταφεύγουν στον περιορισμό των δικαιωμάτων του συνέρχεσθαι, της διαδήλωσης και της ελευθερίας της έκφρασης των πολιτών τους.
Αυτό οδηγεί στην αμφισβήτηση της φύσης της Ευρώπης ως ενός παγκόσμιου έργου ειρήνης που βασίζεται σε δημοκρατικές αξίες. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που ανησυχεί ανθρώπους σαν εμάς που νοιάζονται για το ευρωπαϊκό ιδεώδες», είπε, σύμφωνα με τη DW.
Καλώντας τις δυτικές πρωτεύουσες να αντιδράσουν πιο σκληρά κατά του Ισραήλ έθεσε το ρητορικό ερώτημα «θα αρκεστούμε βλέποντας το Ισραήλ να απορρίπτει την προσφορά κατάπαυσης του πυρός και να ξεκινά μια στρατιωτική επιχείρηση κατά της πόλης Rafah όπου κατέφυγαν 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι;
«Απευθύνω έκκληση στην Ευρώπη και σε όλες τις χώρες που ενδιαφέρονται για τις ανθρώπινες αξίες.
Αυτό που συνέβη στη Γάζα είναι μια μελανή κηλίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης