Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Παρέμβαση Παπούλια για τις τράπεζες - Πρέπει να παραμείνουν ελληνικές με πρωτοπόρα την Εθνική - Η ανάπτυξη θα είναι για την Ελλάδα και όχι για τους ξένους

Παρέμβαση Παπούλια για τις τράπεζες - Πρέπει να παραμείνουν ελληνικές με πρωτοπόρα την Εθνική - Η ανάπτυξη θα είναι για την Ελλάδα και όχι για τους ξένους
Την ανάγκη οι τράπεζες της χώρας να παραμείνουν ελληνικές, με πρωτοπόρα την Εθνική Τράπεζα, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τα προεδρεία της ΟΤΟΕ, των εργαζομένων της ΕΤΕ (ΣΥΕΤΕ) και της ΓΣΕΕ.
"Αυτή τη στιγμή όλοι μας πρέπει να καταβάλουμε όλες μας τις προσπάθειες οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν ελληνικές τράπεζες, διότι η ανάπτυξη θα είναι ελληνική, θα είναι για την Ελλάδα και δεν θα είναι για τους ξένους" σημείωσε ο Κ. Παπούλιας.
"Οι ξένοι μπορεί να χαίρονται την αυριανή Ελλάδα της ανάπτυξης, αλλά εμείς θα τη δημιουργήσουμε και πρώτες και καλύτερες στον αγώνα αυτό θα είναι οι ελληνικές τράπεζες και θα το πω, με πρωτοπόρα την Εθνική Τράπεζα" κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Τη διατήρηση του ελληνικού χαρακτήρα των τραπεζών κατέστησε αναγκαία με τη σειρά του και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
"Θέλουμε να καλέσουμε από το υστέρημά του ο κάθε Έλληνας να στηρίξει αυτή την προσπάθεια όλο το τραπεζικό μας σύστημα να διασωθεί, γιατί εμάς μας ενδιαφέρει οι τράπεζες να είναι ελληνικές" διαμήνυσε χαρακτηριστικά ο Γ. Παναγόπουλος, αναφερθείς στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας.

Αντίθετη η ΟΤΟΕ με την απόφαση του ΔΣ της Eurobank να ανακεφαλαιοποιηθεί εξ' ολοκλήρου από το ΤΧΣ

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank να εισηγηθεί στην Γενική Συνέλευση στις 30/4/2013 την πλήρη ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είναι μια επιλογή που έρχεται σε αντίθεση με την κεντρική θέση μας, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΤΟΕ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΟΤΟΕ θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Eurobank θέτοντας ως βασικές προτεραιότητές της:
- Την Προστασία της Απασχόλησης και των Εργασιακών και Ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων
- Την συμβολή της Τράπεζας στην στήριξη των κοινωνικών αναγκών και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση η Eurobank – όπως και οι άλλες Τράπεζες – πρέπει να ενταχθούν σε μια εθνική προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας με ουσιαστική συμβολή την αντιμετώπιση της ανεργίας, ανεξάρτητα από το σημερινό ή το αυριανό διοικητικό σχήμα.
Η ΟΤΟΕ στα πλαίσια των δικών της αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων θα κινηθεί δραστικά σ’ αυτή τη κατεύθυνση με πρώτο της μέλημα τους εργαζόμενους, θέτει, όμως παράλληλα και προ των δικών τους ευθυνών, τις Διοικήσεις των Τραπεζών, την Κυβέρνηση και τα Κόμματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης