Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ο Λάτσης δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με το ελληνικό banking και παρά τις διαρροές θα εμπλακεί στην αμκ της Εθνικής μόνο υπό τον όρο ότι η τράπεζα θα συγκεντρώσει 640 εκατ ευρώ

 Ο Λάτσης δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με το ελληνικό  banking και παρά τις διαρροές θα  εμπλακεί στην αμκ της Εθνικής μόνο υπό τον όρο ότι η τράπεζα θα συγκεντρώσει 640 εκατ ευρώ
Η καλλιεργηθείσα προσδοκία ότι ο Λάτσης, συνολικά η οικογένεια Λάτση που κατέχει άμεσα το 11,4% της Εθνικής τράπεζας και 0% άμεση συμμετοχή στην Eurobank θα στηρίξει την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής τράπεζας των 790 εκατ ευρώ τίθεται υπό την αίρεση ότι θα καλύψει τουλάχιστον το  11,4% του 10% αν συγκεντρωθεί η συντριπτική πλειοψηφία του των 790 εκατ.

Η οικογένεια Λάτση με βάση το ποσοστό συμμετοχής της στην Εθνική θα μπορούσε να συνεισφέρει 90 εκατ.
Τα 90 εκατ αντιστοιχούν στο 11,4% των 790 εκατ ευρώ που αντιστοιχούν στο 10% της αύξησης κεφαλαίου των 7,9 δις ευρώ.
Με βάση τις αρχικές διαρροές ο Λάτσης θα μπορούσε να εισφέρει 100 έως 150 εκατ δηλαδή έως το 19% των 790 εκατ ευρώ ή 1,9% του 10%.
Όμως η αίρεση που υπάρχει είναι ότι ο Λάτσης θα συμμετάσχει μόνο αν καλυφθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των απαιτούμενων κεφαλαίων που αντιστοιχούν στο 10%.
Ο Λάτσης με την απόφαση του να αποχωρήσει από την Eurobank έδειξε ότι εγκαταλείπει το banking καθώς εξήλθε χαμένος.
Αν ο Λάτσης πίστευε στο ελληνικό banking θα μπορούσε κατέχοντας το 11,4% της Εθνικής να καλύψει τα 790 εκατ και να αποκτήσει το 10% της Εθνικής τράπεζας να καταστεί ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος και δυνητικός ιδιοκτήτης.
Ο Λάτσης, δεν ακολουθεί αυτό τον δρόμο αλλά θα συμμετάσχει σε μια αμκ υπό την αίρεση ότι θα συγκεντρωθεί ο βασικός κορμός των κεφαλαιακών αναγκών δηλαδή από τα 790 εκατ αν συγκεντρωθούν τα 640 εκατ θα καλύψει την διαφορά έως τα 790 εκατ δηλαδή θα καταβάλλει 150 εκατ ευρώ.
Την στρατηγική αυτή έχουν ακολουθήσει και οι υπόλοιποι επενδυτές εν δυνάμει μέτοχοι της Εθνικής – επιχειρηματίες και εφοπλιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης