Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Προς απεργία την Τρίτη προσανατολίζονται οι τραπεζικοί υπάλληλοι της Κύπρου - Δίνουν ραντεβού έξω από τη Βουλή την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας με την τρόικα ή το Eurogroup

tags :
Προς απεργία την Τρίτη προσανατολίζονται οι τραπεζικοί υπάλληλοι της Κύπρου - Δίνουν ραντεβού έξω από τη Βουλή την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας με την τρόικα ή το Eurogroup
Προς απεργία την Τρίτη προσανατολίζονται οι τραπεζικοί υπάλληλοι της Κύπρου, σε περίπτωση που οι αποφάσεις  δεν διαφυλάσσουν τις θέσεις εργασίας και τα ταμεία προνοίας, όπως κοινοποίησαν δια του προέδρου τους.
Οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν σήμερα με πορεία από τα Γραφεία της Ενωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), στο Προεδρικό και τέλος στη Βουλή, κάνοντας στάση στο Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, έδωσαν ραντεβού έξω από τη Βουλή όταν το νομοθετικό σώμα θα κληθεί να ψηφίσει την ενδεχόμενη συμφωνία Κύπρου-Τρόικας ή και Eurogroup καλώντας όλους τους πολίτες να ενώσουν μαζί τους τη φωνή τους και ενωμένοι να διεκδικήσουν διαφύλαξη των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας τους.
Νωρίτερα, κύματα οργής είχαν κατακλύσει τους δρόμους της Λευκωσίας, καθώς χιλιάδες τραπεζικοί υπάλληλοι ζητούν την παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη. Οι διαδηλωτές, με συνθήματα όπως "κάτω τα χέρια απο τα ταμεία Προνοίας", "τα φάγατε εσείς, πληρώνουμε εμείς", βρίσκονται έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ προηγουμένως μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου αντιπροσωπεία έξι ατόμων  είχε συνάντηση με τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Παναγιώτη Αντωνίου, στον οποίο παρέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιβλέπουν την πορεία των εργαζομένων. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως: «Κάτω τα χέρια από τα ταμεία προνοίας», «τα φάγανε αυτοί, πληρώνουμε εμείς», «Ντροπή, ντροπή, ανάξιοι πολιτικοί», «Δημητριάδη παραιτήσου εσύ και οι σύμβουλοί σου» και «κάτω τα χέρια από τα ταμεία προνοίας και τις θέσεις εργασίας".
Υπενθυμίζεται ότι για δύο ημέρες, εργαζόμενοι στη Λαϊκή Τράπεζα και όχι μόνο, προέβαιναν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Βουλής, για το νομοσχέδιο που αφορά κυρίως την αναδιάρθρωση των τραπεζών. Οι διαδηλωτές διεκδικούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των ταμείων προνοίας και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, όπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ, Λοϊζος Χατζηκωστής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης