Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μ. Σαρρής: Προωθείται νομοσχέδιο για haircut 22% έως 25% των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ – Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση με την τρόικα

tags :
 Μ. Σαρρής: Προωθείται νομοσχέδιο για haircut 22% έως 25% των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ – Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση με την τρόικα
Νομοσχέδιο για «κούρεμα» 22% έως 25% των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου επεξεργάζεται η Λευκωσία, όπως επιβεβαίωσε το Σάββατο ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Σαρρής είπε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση με την τρόικα (βρίσκεται ήδη σε εκξέλιξη) και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυπριακή κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Πληροφορίες από κυβερνητική πηγή αναφέρουν ότι το «κούρεμα» και στην Τράπεζα Κύπρου «προβάλλει πλέον ως αναγκαιότητα, αφού η τρόικα φαίνεται να μην ικανοποιείται μόνο με την αναδιάρθρωση της Λαϊκής».
Από το «κούρεμα» στην Τράπεζα Κύπρου υπολογίζεται ότι θα καταστεί εφικτή η συγκέντρωση ποσού της τάξεως των 3 δισ. ευρώ.
Σήμερα, Σάββατο, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, συνοδευόμενος από πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να παραστεί στο έκτακτο Eurogroup που θα συγκληθεί την Κυριακή. Η κυπριακή κυβέρνηση θα επχειρήσει να υπάρξει ομαλότερο κούρεμα στις καταθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης