Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Δραματική έκκληση Π. Δημητριάδη (Κεντρική Τράπεζα Κύπρου) να ψηφιστούν τα νομοσχέδια - Ή η Κύπρος ψηφίζει τα μέτρα ή χρεοκοπεί – Κρίνεται η τύχη της χώρας στο ευρώ

tags :
Δραματική έκκληση Π. Δημητριάδη (Κεντρική Τράπεζα Κύπρου) να ψηφιστούν τα νομοσχέδια - Ή η Κύπρος ψηφίζει τα μέτρα ή χρεοκοπεί – Κρίνεται η τύχη της χώρας στο ευρώ
(upd2)Δραματική έκκληση απηύθυνε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης, προς του βουλευτές να ψηφίσουν τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν ως έχουν. Είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τρόικα, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης εξερχόμενος του κτιρίου της Βουλής.
Η Κεντρική Τράπεζα πρέπει να έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, ανέφερε, υποννοώντας ότι είναι μονόδρομος η ψήφιση των μέτρων.
«Ή ψηφίζετε τα νομοσχέδια ή η Κύπρος χρεοκοπεί».  Αυτό ήταν το δίλλημα που έθεσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών της κυπριακής Βουλής, προειδοποιώντας ότι σήμερα κρίνεται η τύχη της χώρας στο ευρώ.
Ο κ. Δημητριάδης απαντώντας στην ερώτηση για το αν θα επανέλθει η αρχική πρόταση του Eurogroup για haircut σε όλες τις καταθέσεις, ξεκαθάρισε ότι Eurogroup δεν επιθυμεί επαναφορά του κουρέματος αφού περιλαμβάνει ασφαλισμένους καταθέτες. Στην ουσία έδειξε ότι τελικά οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ δεν θα υποστούν haircut.
Στο μεταξύ η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής, γίνεται παρουσία του διοικητή Πανίκου Δημητριάδη και του υποδιοικητή Σπύρου Σταυρινάκη, της ηγεσίας της Λαϊκής Τράπεζας, του γενικού διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών Χρίστου Πατσαλίδη καθώς και του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Στο μεταξύ, εκατοντάδες πολίτες, κυρίως εργαζόμενοι στη Λαϊκή Τράπεζα, που διαμαρτύρονται για τις εξελίξεις στην οικονομία, άρχισαν να συγκεντρώνονται κοντά στη Βουλή. Κρατούν πανό με συνθήματα κατά του μνημονίου και της απόφασης για αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ η Αστυνομία έχει αποκλείσει το κτίριο του κοινοβουλίου.
Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και υπάλληλοι τραπεζών από άλλες πόλεις, ενώ όπως μας λέχθηκε καθ’ οδόν βρίσκονται και άλλοι. Η αστυνομία έχει παρατάξει δύναμη ανδρών μπροστά από τα κάγκελα.
Προς το παρόν επικρατεί ηρεμία, αλλά προς στιγμής μικροένταση προκλήθηκε όταν κάποιος θέλησε να προχωρήσει σε εισηγήσεις που αφορούν τις καταθέσεις στη Λαϊκή.

Από τις 14 Ιανουαρίου ήταν έτοιμα τα νομοσχέδια που καλείται να ψηφίσει η κυπριακή βουλή

Από τις 14 Ιανουαρίου  ήταν έτοιμα τα νομοσχέδια που καλείται να ψηφίσει η κυπριακή βουλή για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Sigmalive, το νομοσχέδιο για το τραπεζικό σύστημα, ετοιμάστηκε από τις 14 Ιανουαρίου και στάλθηκε στις 15 του ίδιου μήνα. Κατά τις ίδιες ημερομηνίες ετοιμάστηκε και το νομοσχέδιο σύστασης και λειτουργίας Σχεδίου Προστασίας Καταθέσεων και εξυγίανσης Πιστωτικών και άλλων Ιδρυμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης