Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κουβέλης: Θα υπάρξει νέο haircut στο ελληνικό χρέος - Πιθανή η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου - Περιττές και χωρίς δημοσιονομικό όφελος οι απολύσεις

tags :
Κουβέλης: Θα  υπάρξει νέο haircut στο ελληνικό χρέος - Πιθανή η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου - Περιττές και χωρίς δημοσιονομικό όφελος οι απολύσεις
Θετικά αποτιμά την κυβερητική λειτουργία ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας σε νέα συνέντευξή του ότι η συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση "απέτρεψε μέτρα και ρυθμίσεις που θα επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τους ήδη βεβαρυμένους πολίτες". Μιλώντας στο "Πρώτο Θέμα" σημείωσε πως θα υπάρξει νέο haircut στο ελληνικό χρέος, πιθανολογώντας υπέρ της επαναφοράς του αιτήματος για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Mάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι "από το 2010 μέχρι το τέλος του 2015 ο αριθμός των απασχολουμένων θα έχει μειωθεί κατά 150.000 με συνταξιοδοτήσεις. Η Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με ό,τι ισχύει στα κράτη – μέλη της Ε.Ε., ενώ το μισθολογικό κόστος βρίσκεται χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οποιαδήποτε πολιτική απολύσεων είναι επομένως και περιττή και δεν αποδίδει κανένα δημοσιονομικό όφελος".
Σχολιάζοντας τα σενάρια ενός επικείμενου ανασχηματισμού  δεν κρίνει "ότι είναι το σημαντικό ζήτημα για την κυβέρνηση" καθώς και ότι "δεν απασχολεί τη ΔΗΜΑΡ".
Ερωτηθείς για την πρόταση του κ. Βενιζέλου, για κοινή εκλογική κάθοδο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ανέφερε τα εξής: "Η Δημοκρατική Αριστερά επιδιώκει τη συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και υπερασπίζεται ταυτόχρονα την αυτονομία της σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής της δράσης. Η διαμόρφωση αυτού του χώρου – ας το επαναλάβω – δεν θα γίνει με κομματικές συμπράξεις. Η συγκρότηση αυτού του χώρου θα γίνει με βάση τη φυσιογνωμία και τις πολιτικές θέσεις που αντιστοιχούν στο πολιτικό περιεχόμενο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.Η υπόθεση αυτή δεν αφορά συναντήσεις κορυφής, αλλά συναντήσεις με έναν αστερισμό κινήσεων και προσώπων. Η ΔΗΜΑΡ θα συναντηθεί με αυτόν τον κόσμο.
Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για μια συμμαχία ευρύτερων δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και της πολιτικής οικολογίας, που αρνούνται καθεστηκυίες πολιτικές και πρακτικές οι οποίες μας οδήγησαν στην κρίση. Η συμμαχία αυτή θα δράσει από κοινού στα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα, θα δοκιμάζεται με παρεμβάσεις μέσα στην παρούσα μεταβατική κατάσταση και θα διαμορφώνει έτσι μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση και πρόταση προς την κοινωνία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης