Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Amazon θα επενδύσει 9 δισ. δολάρια στη Σιγκαπούρη για να επεκτείνει τις υπηρεσίες cloud

Η Amazon θα επενδύσει 9 δισ. δολάρια στη Σιγκαπούρη για να επεκτείνει τις υπηρεσίες cloud
Απάντηση στην Microsoft;
Σχετικά Άρθρα
Η Amazon ανακοίνωσε σχέδια για επένδυση ύψους 9 δισ. δολαρίων στη Σιγκαπούρη για την επέκταση της υποδομής cloud.
Η ανακοίνωση στο Amazon Web Services (AWS) ASEAN Summit την Τρίτη 7/5 έρχεται αφότου ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα το Σιάτλ πέρυσι αποκάλυψε επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε υπηρεσίες cloud στη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη.
«Η AWS διπλασιάζει τις επενδύσεις της σε υποδομές cloud στη Σιγκαπούρη από το 2024 έως το 2028 για να υποστηρίξει τη ζήτηση των πελατών και να βοηθήσει στην ενίσχυση της θέσης της Σιγκαπούρης ως ελκυστικού περιφερειακού πεδίου εκκίνησης καινοτομίας», δήλωσε η Διευθύντρια της AWS Country Priscilla Chong.
Η Amazon ανέφερε ότι η επένδυση θα υποστηρίξει περισσότερες από 12.000 θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις της Σιγκαπούρης κάθε χρόνο και αξία αξίας 23,7 δισ. δολαρίων στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Σιγκαπούρης.
Η ανακοίνωση της Amazon είναι η τελευταία από μια σειρά κινήσεων από τιτάνες τεχνολογίας που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να επεκτείνουν το αποτύπωμά τους στη Νοτιοανατολική Ασία.
Η Microsoft αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) και cloud στη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης