Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η κρατικοποίηση της Εθνικής θα είναι η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης στο banking και της διοίκησης Τουρκολιά στην διαχείριση κρίσεων

   Η κρατικοποίηση της Εθνικής θα είναι η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης στο banking  και της διοίκησης Τουρκολιά στην διαχείριση κρίσεων
Απομένουν ούτε 55 μέρες έως τα τέλη Απριλίου και η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα σχέδια της θα καλύψει το 10% της ελάχιστης συμμετοχής στην αμκ των 10,8 με 11 δις ευρώ;

Η διάψευση των σχεδίων πώλησης της Finansbank ουσιαστικά μηδενίζει τις πιθανότητες να παραμείνει εν δυνάμει ιδιωτική η νέα Εθνική τράπεζα.
Η κρατικοποίηση της Εθνικής έρχεται και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ΤΧΣ θα καλύψει πλήρως την αμκ και θα περιέλθει ο έλεγχος της τράπεζας στο κράτος.
Η κρατικοποίηση της Εθνικής που φαίνεται πλέον ως το βασικό σενάριο θα είναι η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης στο banking.
Οι άστοχοι, επιπόλαιοι και χωρίς στρατηγική κινήσεις οδήγησαν σε αδιέξοδο την Εθνική.
Η Εθνική είναι η τράπεζα με την μεγαλύτερη αρνητική καθαρή θέση και με όρους ουσίας αυτό μεταφράζεται ως η τράπεζα που υπέστη την μεγαλύτερη χρεοκοπία λόγω των ομολόγων που η τωρινή διοίκηση όχι απλά συντήρησε αλλά και αύξησε.
Όμως η κρατικοποίηση της Εθνικής πέραν από αποτυχία του ελληνικού κράτους στην διαχείριση του banking θα είναι και αποτυχία της διοίκησης της Εθνικής να διαχειριστεί μια τόσο μεγάλη κρίση.
Βέβαια μπορεί να μην έχει προσωπικές ευθύνες ο Τουρκολιάς ο νέος CEΟ ως νέα διοίκηση και ως συνεχιστής μιας πολιτικής θα υποστεί και τις συνέπειες μιας αποτυχίας.
H κρατικοποίηση προφανώς θα είναι και η θανατική καταδίκη των μικρομετόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης