Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σαμαράς: Ικανοποιημένη η Ελλάδα από τη συμφωνία των Βρυξελλών - Λαμβάνει ποσό ύψους 16,3 δισ. ευρώ - Αφήνει παράθυρο για ακόμη 2 δισ. το 2016 - Μέσα από μάχες και συμμαχίες η χώρα πέτυχε το μέγιστο δυνατό

Σαμαράς: Ικανοποιημένη η Ελλάδα από τη συμφωνία των Βρυξελλών - Λαμβάνει ποσό ύψους 16,3 δισ. ευρώ - Αφήνει παράθυρο για ακόμη 2 δισ. το 2016 - Μέσα από μάχες και συμμαχίες η χώρα πέτυχε το μέγιστο δυνατό
Ποσό ύψους 16,3 δισ. ευρώ κερδίζει η Ελλάδα από τη συμφωνία των Βρυξελλών για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της ΕΕ για την επταετία 2014 - 2020, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά το πέρας των εργασιών της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.
"Η Ελλάδα σε πρώτη φάση παίρνει πάνω από 14,5 δισ. ευρώ. Επίσης η χώρα θα λάβει ποσό ύψους 1,8 δισ. ευρώ επιπλέον, για την αγροτική ανάπτυξη", διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, αναλύοντας τα οικονομικά οφέλη από τη συμφωνία των Βρυξελλών, για να προσθέσει ωστόσο πως είναι "πιθανό να ληφθούν ακόμη 2 δισ. ευρώ το 2016".
"Πετύχαμε την αύξηση των διαθέσιμων πόρων εν συγκρίσει με την αρχική πρόταση", ανέφερε ο κ. Σαμαράς για να τονίσει πως "η Ελλάδα είναι ικανοποιήμενη από τη συμφωνία των Βρυξελλών για τον κοινοτικό προϋπολογισμό".
"Πετύχαμε τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης", εξήγησε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει πως "Διαπραγματευτικά τα πήγαμε περίφημα".
"Κάναμε τις συμμαχίες μας και δώσαμε έγκαιρα τις μάχες μας", ανέφερε ο κ. Σαμαράς για να διευκρινίσει πως "η Ελλάδα πέτυχε το μέγιστο δυνατό".
"Συμφωνήσαμε να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στην απορρόφηση των πόρων", πρόσθεσε.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε πως "Με πρωτοβουλία της Ελλάδας πετύχαμε τη διάθεση ενός κονδυλίου για την νεανική ανεργία".
Ωστόσο, στη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει πως "όλοι πρέπει να παραμείνουμε ανήσυχοι για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Η συμφωνία των Βρυξελλών μας ενισχύει ψυχολογικά, κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης