Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ατιμωρησία τέλος για το καθεστώς Zelensky - Η Ρωσία διαθέτει αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν εγκλήματα πολέμου

Ατιμωρησία τέλος για το καθεστώς Zelensky - Η Ρωσία διαθέτει αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν εγκλήματα πολέμου
Ο Zelensky και αρκετοί ακόμη Ουκρανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί συμπεριλήφθηκαν στη βάση δεδομένων καταζητούμενων του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών
Η Ρωσία διαθέτει πλέον αρκετά στοιχεία για να κατηγορήσει Ουκρανούς στρατιωτικούς αλλα και πολιτικούς για εγκλήματα πολέμου, τονίζει στο Tass Ρώσος γερουσιαστής.
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και αρκετοί, ακόμη, Ουκρανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί συμπεριλήφθηκαν στη βάση δεδομένων καταζητούμενων του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.
Ωστόσο, η βάση δεδομένων δεν διευκρινίζει το άρθρο βάσει του οποίου θα ασκηθεί η εν λόγω διώξη.
«Τα εγκλήματα πολέμου της Ουκρανίας έχουν καταγραφεί από την αρχή των βομβαρδισμών στο Donbas και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Περιλαμβάνουν δεδομένα για Ρώσους στρατιώτες που βασανίστηκαν και κακοποιήθηκαν στην ουκρανική αιχμαλωσία, επιθέσεις στον Πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia, βομβαρδισμοί σε ειρηνικές ρωσικές πόλεις. Έχουμε περισσότερα από αρκετά στοιχεία», εξήγησε σχετικά ο Sergey Tsekov, ο οποίος εκπροσωπεί την Κριμαία στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας ή στην Άνω Βουλή του Κοινοβουλίου και προεδρεύει της διεθνούς επιτροπής του Συμβουλίου.
Τόνισε ότι οι ρωσικές αρχές θα εντοπίσουν και θα βάλουν στο σκαμνί της δικαιοσύνης όλους τους εγκληματίες πολέμου που ευθύνονται για τους θανάτους αμάχων και τα εγκλήματα πολέμου κατά των Ρώσων.
«Τα εγκλήματα πολέμου δεν έχουν παραγραφή. Αυτοί, ο Zelensky και άλλοι Ουκρανοί πολιτικοί, πρέπει να το έχουν κατά νου, καθώς πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Ρωσία δεν θα ηττηθεί στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Θα έρθει η στιγμή που θα βρεθούν, θα καταδικαστούν και θα καταδικαστούν και θα καταδικαστούν... Θα τιμωρηθούν σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, ανεξάρτητα από το πού προσπαθούν να κρυφτούν», τόνισε ο Γερουσιαστής, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό ο πρόεδρος του καθεστώτος από κοινού με άλλους Ουκρανούς πολιτικούς να περιληφθούν στη λίστα διεθνών καταζητούμενων.
Θέτοντας τον Ζελένσκι στη λίστα καταζητούμενων, η Ρωσία στέλνει ένα μήνυμα ότι δεν θα συνομιλήσει με εγκληματίες πολέμου, δήλωσε από τη μεριά του ο Mikhail Sherement, μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας από την Κριμαία.
«Νομίζω ότι αυτή η κίνηση μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μήνυμα από τη Ρωσία προς τη Δύση ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον εγκληματία πολέμου και παράνομο πρόεδρο της Ουκρανίας που σφετερίστηκε την εξουσία», επισήμανε με νόημα, προσθέτοντας ότι μια ποινική υπόθεση εναντίον του Zelenksy θα αποτελέσει ένα είδος μελανού σημείου για τον Ουκρανό Πρόεδρο.
«Από εδώ και στο εξής, δεν θα μπορεί να κρυφτεί πουθενά. Τώρα είναι ο ίδιος με άλλους Ουκρανούς Ναζί», υπογράμμισε.
Σύμφωνα με το σύνταγμα της Ουκρανίας, επρόκειτο να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο, αλλά ο νυν πρόεδρος ζήτησε να εγκαταλειφθεί το θέμα των εκλογών μέχρι να τελειώσουν οι εχθροπραξίες.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας εξετάζει άλλωστε μια προσφυγή πολιτών με αίτημα την να προκήρυξη προεδρικών εκλογών από τη στιγμή που η θητεία του Zelensky λήγει στις 20 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης