Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Επαναπρόσληψη με το πρώτο κλιμάκιο του εργαζόμενου στον κλάδο των τραπεζών προβλέπει η νέα σύμβαση των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο - Τα βασικά άρθρα της σύμβασης εργασίας - Τι απαντά ο Σύλλογος Εργαζομένων

tags :
Επαναπρόσληψη με το πρώτο κλιμάκιο του εργαζόμενου στον κλάδο των τραπεζών προβλέπει η νέα σύμβαση των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο - Τα βασικά άρθρα της σύμβασης εργασίας - Τι απαντά ο Σύλλογος Εργαζομένων
Δοκιμαστική περίοδο 6 μηνών και αξιολόγηση ανά έτος, προβλέπει η νέα σύμβαση εργασίας που καλούνται οι εργαζόμενοι στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις εργασίας θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει να υπογράφονται και να είχε επέλθει συμφωνία μεταξύ νέας διοίκησης του ΤΤ και των εργαζομένων, ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και ενστάσεις από την πλευρά των εργαζομένων.
Τι προβλέπουν όμως τα βασικά άρθρα της σύμβασης εργασίας;
Αναλυτικά:
1.Διάρκεια Σύμβασης
Ο Μισθωτός προσλαμβάνεται για αόριστη διάρκεια με ημερομηνία έναρξης ισχύος της πρόσληψης την 19.1.2013.
2.Αποδοχές
Η αμοιβή της εργασίας συμφωνείται στα εκάστοτε νόμιμα ελάχιστα όρια αποδοχών του Μισθωτού, τα οποία σήμερα καθορίζονται από τις ισχύουσες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας μεταξύ ΟΤΟΕ και Τραπεζών.
Κάθε ποσό, το οποίο τυχόν καταβάλλεται ή θα καταβληθεί στο Μισθωτό επιπλέον των εκάστοτε νόμιμων ελάχιστων ορίων αποδοχών, ακόμη και αν αποτελεί οικειοθελή παροχή της Τράπεζας, σχετικά με την οποία θα ισχύουν και θα εφαρμόζονται όλα όσα συμφωνούνται παρακάτω, ιδίως στον όρο 4 (οικειοθελείς παροχές).
Σήμερα η αμοιβή της εργασίας συν την ως άνω οικειοθελή παροχή ανέρχεται σε συνολικό μικρό μηνιαίο ποσό :……………….. ευρώ, υπόκειται σε όλες τις νόμιμες κρατήσεις και θα αναλύεται στα εκκαθαριστικά σημειώματα – αποδείξεις πληρωμής.
3. Θεμελιώδης όρος
Το συνολικό ποσό του όρου 2 είναι υψηλότερο του προβλεπόμενου όρου από το νόμο, τις τυχόν εφαρμοστέες οικείες σ.σ.ε. και διατητικές αποφάσεις και περιλαμβάνει (συνοπτικά): μισθό, επιδόματα, αυξήσεις, αποζημιώσεις, προσαυξήσεις […].
4.Οκειοθελείς παροχές
Εκτός από τις εκάστοτε νόμιμες αποδοχές, κάθε άλλη παροχή σε είδος ή σε χρήματα (πχ συνταξιοδοτικό ή άλλο πρόγραμμα, χρήση αυτοκινήτου ή κινητού τηλεφώνου, κ.α.), ακόμη και εάν επαναληφθεί τακτικά και μακροχρόνια είναι οικειοθελής, γίνεται ελευθεριότητα, δεν προσαυξάνει τα επιδόματα εορτών και αδείας, ούτε τις αποδοχές ή την αποζημίωση αδείας, ούτε και την αποζημίωση απόλυσης, η δε Τράπεζα δύναται οποτεδήποτε να την τροποποιεί, να την ανακαλεί ή και καταργεί μονομερώς.
[…]
8. Δανεισμός υπηρεσιών
Ειδικώς συμφωνείται – και ο Μισθωτός ανεπιφύλακτα αποδέχεται – ότι η Τράπεζα έχει και διατηρεί το δικαίωμα να «δανείζει» τις υπηρεσίες του Μισθωτού σε μητρικές, θυγατρικές και αδελφές της εταιρείες, υφιστάμενες ή οι οποίες ανήκουν ή θα ανήκουν στον ίδιο όμιλο εταιρειών με την τράπεζα. Στην περίπτωση αυτή και εκτός αντίθετης συμφωνίας, ο Μισθωτός θα εξακολουθεί αμειβόμενος από την τράπεζα με τον συμφωνηθέντα παραπάνω μηνιαίο μισθό […].
9.Απαγόρευση άλλης εργασίας
Όσο διαρκεί η παρούσα σύμβαση απαγορεύεται στο Μισθωτό κάθε άλλη εργασία οιουδήποτε αντικειμένου, τόσο η παροχή εξαρτημένης εργασίας όσο και ανεξάρτητων υπηρεσιών ή έργου, προς οιονδήποτε τρίτο, καθώς και η άμεση ή έμμεση άσκηση εμπορίας, ή και οποιαδήποτε άλλη εργασιακή δραστηριότητα για λογαριασμό του ιδίου ή τρίτου.
[…]
13. Άδεια – καταγγελία –σ.σ.ε.
Διευκρινίζεται ότι:
(α)Ο μισθωτός δικαιούται αδείας σύμφωνα με το νόμο
(β)Σε περίπτωση καταγγελίας της παρούσας, το ύψος της αποζημίωσης και οι προθεσμίες τις οποίες πρέπει να τηρούν η Τράπεζα και ο Μισθωτός προσδιορίζονται από το νόμο
(γ)Οι ελάχιστοι όροι αμοιβής και εργασίας καθορίζονται από την εκάστοτε εφαρμοστέα σ.σ.ε. ή δ.α., η οποία τυχόν θα δεσμεύει αμφότερα τα συμβαλλόμενα μέρη.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4
Άρθρο 4: Δοκιμαστική Περίοδος

4.1.Προσλήψεις μπορούν να γίνουν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου
4.2.Οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι, εκτός αν άλλως ήθελε αποφασισθεί από την Τράπεζα, προσλαμβάνονται αρχικώς για δοκιμαστική περίοδο έξι (6) μηνών με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Στο πέρας της περιόδου αυτής, η δοκιμαστική απασχόληση κρίνεται με βάση τη σχετική αξιολόγηση […].

Σύλλογος Εργαζομένων ΤΤ: Η διοίκηση παραβίασε αυτά που συμφωνήθηκαν - Απέστειλε μονομερώς ατομικές συμβάσεις εργασίας στους εργαζόμενους

Η απόφαση της Διοίκησης του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) να αποστείλει μονομερώς ατομικές συμβάσεις εργασίας στους εργαζόμενους του ΤΤ, αποτελεί ωμή παραβίαση όσων συμφωνήθηκαν το Σάββατο 19/01/2013, μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών, του ΤΧΣ, της Διοίκησης του νέου ΤΤ, της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος του ΤΤ.
Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας συμμετέχουν στην Παναττική στάση εργασίας που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και το ΕΚΠ και προειδοποιούν ότι δεν θα ανεχθούν οποιαδήποτε απόκλιση από τα συμφωνηθέντα.
Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ.
Προσυγκέντρωση στις 14:00 στην Κ.Υ. (Πεσμαζόγλου 2-6) και συμμετοχή στην πορεία των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης