Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σαμαράς: Την Παρασκευή, κανονικά, ψηφίζεται το φορολογικό - Ανασκόπηση εκκρεμοτήτων και δράσεις μνημονίου στο επίκεντρο της σύσκεψης με τον Γ. Στουρνάρα

tags :
Σαμαράς: Την Παρασκευή, κανονικά, ψηφίζεται το φορολογικό - Ανασκόπηση εκκρεμοτήτων και δράσεις μνημονίου στο επίκεντρο της σύσκεψης με τον Γ. Στουρνάρα
(upd)Το φορολογικό νομοσχέδιο ψηφίζεται, κανονικά όπως έχουμε πει, την Παρασκευή, δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.
Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς "με τον κ. Στουρνάρα κάναμε μια ανασκόπηση όλων των εκκρεμοτήτων της κυβέρνησης, εξετάζοντας ταυτόχρονα τις δράσεις του μνημονίου".
Ταυτόχρονα ο προωθυπουργός εξήγησε πως "υπάρχει short list για τον γενικό γραμματέα εσόδων του υπουργείου Οικονομικών".

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Στουρνάρα, βρίσκονται η επισκόπηση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου, καθώς και τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου.
Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών καταρτίζουν τον σχεδιασμό και τις κινήσεις της κυβέρνησης για τις επόμενες δύο κρίσιμες εβδομάδες, με το βλέμμα στο Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου, οπότε και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα κληθούν να ανάψουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται πως για να λάβει η Ελλάδα την πρώτη δόση των 9,2 δισ. ευρώ (από τα συνολικά 18,2 δισ. ευρώ που πρέπει να έχουν εκταμιευθεί έως τα τέλη Μαρτίου), θα πρέπει να έχει ψηφίσει το φορολογικό νομοσχέδιο, να προχωρήσει στην τοποθέτηση του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων καθώς και να αναπροσαρμόσει τις τιμές του ρεύματος για τους καταναλωτές χαμηλής τάσης της ΔΕΗ.
Παρών στη συνάντηση είναι και ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος ανέφερε ότι η κυβέρνηση οργανώνει νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Στη σύσκεψη συμμετέχει και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Σαμαράς: Η ρευστότητα θα έλθει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επιστροφή των καταθέσεων - Στόχος να προσελκύσουμε επενδύσεις – Χατζηδάκης: Έτος καμπής το 2013


Η ρευστότητα θα έλθει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επιστροφή των καταθέσεων, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων, τώρα που το κλίμα είναι θετικό για την Ελλάδα.
Τον προγραμματισμό του υπουργείου παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκης.
Η κυβέρνηση αποδίδει πρωταρχική σημασία στην ανάκαμψη της οικονομίας, τόνισε  ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013.
Στόχος είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις εκμεταλλευόμενοι το κλίμα, το οποίο έχει βελτιωθεί αισθητά για την Ελλάδα, δήλωσε ο κ. Σαμαράς.  Οι επενδύσεις δεν έρχονται με ευχές και δημόσιες σχέσεις, αλλά με ρευστότητα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «βελτιωμένο κλίμα, το οποίο βιώνουμε στις διεθνείς επαφές», ενώ τόνισε ότι «οι πάντες αναγνωρίζουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη ύφεση και την ανεργία, κυρίως των νέων».
Οι επενδύσεις θα έρθουν και μέσα από την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα της ανεργίας, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να χτυπήσει την ανεργία και να προσελκύσει νέες επενδύσεις, μέσω συγκεκριμένων στοχοχρονοδιαγραμμάτων.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ένα μαραθώνιο και «πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».
«Δεν πρέπει να ποντάρουμε στην γκρίνια και την καταστροφολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά.  Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά από 5 συνεχή χρόνια ύφεσης το 2013 θα είναι έτος καμπής εάν εμείς αναλάβουμε πρωτοβουλίες.
Ο υπουργός Ανάπτυξης  πραγματοποιήσε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων του υπουργείου που ολοκληρώθηκαν εντός του β' εξαμήνου του 2012, μεταξύ των οποίων οι συμφωνίες με την ΕΤΕπ η απλοποίηση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ και η υπερκάλυψη του στόχου απορρόφησης για το β' εξάμηνο, το ξεμπλοκάρισμα των κονδυλίων του ΕΤΕΑΝ, τις συμφωνίες με τους παραχωρησιούχους για την επανέναρξη των μεγάλων οδικών έργων, την προώθηση των έργων ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων κ.α.
Όσον αφορά τον προγραμματισμό για το 2013 το υπουργείο θα κινηθεί σε τρεις άξονες: τη ρευστότητα, την προώθηση των δημόσιων έργων και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης